Simona Halep, sfert-finalistă în turneul de la Wimbledon

242
Simona Halep, sfert-finalistă în turneul de la Wimbledon - simona-1404239935.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie nr. 3, a învins-o, ieri, cu scorul de 6-3, 6-0, pe Zarina Dias (Kazahstan), poziția 72 în ierarhia mondială, cali-ficându-se în premieră în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. 


Constănțeanca a egalat, astfel, cea mai bună perfor-manță a unei românce pe iarba londoneză, calificarea Virginiei Ruzici în sferturile de finală, în 1978 și 1981. Cel mai bun rezultat al unui român la Wimbledon este disputarea finalei, Ilie Năstase reușind acest lucru de două ori, în 1972 și 1976. 


În sferturi, Simona Halep o va întâlni pe Sabine Lisicki (Germania, locul 19 WTA și cap de serie nr. 19), care a învins-o, tot ieri, scor 6-3, 3-6, 6-4, pe Iaroslava Șvedova (Kazahstan). Grație accesului în această fază a Wimbledon-ului, constănțeanca și-a asigurat 226.000 de lire sterline (aproximativ 280.000 de euro) și 430 de puncte WTA. Tot ieri, Simona Halep a mai primit o veste bună, culoarul său fiind "eliberat" de prezența Mariei Șarapova, rusoaica, locul 5 WTA și cap de serie nr. 5, fiind eliminată, în optimi, de Angelique Kerber (Germania, locul 7 WTA și cap de serie nr. 9), scor 6-7 (4), 6-4, 4-6. 


Dacă o va învinge pe Lisicki, Simona Halep va juca, în semifinale, fie cu Angelique Kerber, fie cu Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA și cap de serie nr. 13). 


Poate urca pe locul 2 WTA 
Eliminarea jucătoa-relor Agnieszka Rad-wanska, locul 4 WTA, și Maria Șarapova, locul 5 WTA, în optimile turneului de la Wim-bledon a făcut ca Si-mona Halep să nu mai poată pierde poziția a treia mondială după acest turneu. Mai mult, constănțeanca poate urca un loc, până pe 2, dacă se califică în finală! În acest caz, ea va acumula mai multe puncte decât chinezoiaca Na Li, eliminată în turul trei pe iarba londoneză. Americanca Serena Willimas, de asemenea eliminată în turul trei, își va păstra poziția de lider al clasamentului WTA, indiferent de rezultatele de la Wimbledon. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5618 secunde