Simona Halep va fi cetățean de onoare al județului Constanța

189
Simona Halep va fi cetățean de onoare al județului Constanța - halep-1394644558.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep va ocupa, începând de luni, un loc pe care nici o jucătoare de tenis din România nu a mai reușit să-l urce de la crearea Women’s Tennis Association, în 1975. Sportiva constănțeană va ocupa, în clasamentul actualizat, locul cinci sau șase, în funcție de rezultatele proprii și de cele ale sportivei sârbe Jelena Jankovici. 
Tot luni, 17 martie, Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară în sala "Remus Opreanu", în vederea acordării sportivei titlului de "Cetățean de onoare al Județului Constanța".
După ce la 24 februarie Simona Halep a ocupat, în premieră, locul 7 în ierarhia mondială, egalând cea mai bună clasare a unei sportive din România, performanță realizată de Irina Spîrlea din 1997, sportiva și-a asigurat evoluția ierarhică prin victoria reușită în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells, dar și prin eliminarea jucătoarei cehe Petra Kvitova în aceeași fază. 
În vârstă de 22 de ani, Simona Halep și-a început prima lecție de tenis la vârsta de 4 ani. După 17 ani, a devenit prima jucătoare de tenis din istoria României care a câștigat două turnee la rând pe suprafețe diferite, iar în 2013 a fost desemnată de Asociația Tenisului Feminin drept jucătoarea cu cea mai impresionantă ascensiune, devenind astfel prima jucătoare română de la Virginia Ruzici în 1978 care a primit această distincție. La 16 februarie 2014, a câștigat Qatar Open, cel de-al șaptelea turneu cucerit în carieră. În luna decembrie a anului trecut, Simona Halep a mai fost desemnată "cetățean de onoare" al orașului Bușteni, primind totodată din partea Ministerului Tineretului și Sportului, în luna februarie a acestui an, titlul de "maestru al sportului".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7392 secunde