Ski-cross-ul, nou introdus în programul Jocurilor Olimpice de la Vancouver

425
Ski-cross-ul, nou introdus în programul Jocurilor Olimpice de la Vancouver - 23a4b2b5e5b91d0538b12816b4668822.jpg
Ski-cross, feminin și masculin, este singura disciplină nou introdusă în programul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver, după competiția de la Torino, în 2006.
Nicio disciplină nu a fost retrasă din program, însă au fost aduse câteva modificări probelor de combinate de schi alpin și nordic.
Spectaculoasă și imprevizibilă, proba de ski-cross este o cursă cot la cot între patru schiori pe o coborâre sinuoasă și cu obstacole. Începând din optimi, primii doi care trec linia sunt calificați în turul următor, până la finală.
Pe de altă parte, probele de combinată nordică, la masculin, au fost modificate. La Torino exista o probă de sprint (săritura la trambulina de 120 m + 7,5 km schi fond) și o probă numită "individuală" (săritură la 90 m + 15 km).
La Vancouver, sprintul a fost eliminat. Rămân două probe individuale, una la trambulina de 90 m, cealaltă de 120 m. Însă schi fond se dispută acum pe 10 km pentru cele două probe. Proba pe echipe rămâne.
La schi alpin, supercombinata a rămas la o singură manșă de slalom, pentru a fi organizată într-o singură zi, la feminin și masculin. La Vancouver, slalomul va avea loc într-o singură manșă, în aceeași zi cu proba de coborâre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1613 secunde