Liga I la fotbal feminin, ediția 2011 / 2012

SNC a scăpat de calvarul deplasărilor la Cluj ori Oradea

925
SNC a scăpat de calvarul deplasărilor la Cluj ori Oradea - sport-1314169964.jpg
Echipa de fotbal feminin SNC Constanța a scăpat de calvarul deplasărilor lungi și costisitoare din campionat, după ce federația a decis ca noua ediție a Ligii I să se desfășoare sub forma a două serii regionale, urmate de play-off.

Conform hotărârii comi-siei de specialitate din cadrul FRF, formația SN Constanța a fost repartizată în Seria Est, având adversare echipele din Târgoviște, Iași, Buzău, Brazi, București, Pitești, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc și Brașov.

Ocupantele primelor cinci locuri din seriile Est și Vest se vor califica în play-off, fază în care își vor disputa titlul de campioană, în timp ce ocupantele ultimelor cinci locuri din cele două serii vor juca meciuri pentru stabilirea clasamentului final.

"O decizie foarte bună a federației, prin care se acordă o gură de oxigen, în special cluburilor mici. Față de edițiile anterioare, nu vom mai cheltui sume considerabile pentru deplasări din care știam că nu avem nicio șansă să obținem puncte, gen Cluj sau Oradea. Bugetele, și așa ca vai de ele, trebuie administrate cu mare grijă", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul SNC-ului, Ion Zlate.

Formația constănțeană va evolua, în toamnă, și în Cupa României, urmând a întâlni, pe teren propriu, în data de 23 octombrie, pe CSS Târgoviște.

"În aceste zile, programul de pregătire decurge normal, atât la senioare, cât și la junioare. În noua ediție de campionat, voi miza în special pe jucătoarele care își doresc să facă performanță. Bineînțeles, hotărâtor este acordul părinților sportivelor, dar sunt singur că își vor sprijini copilele să învețe și carte și să practice și fotbalul", a mai spus tehnicianul SNC-ului.

v v v

Constanța este unul dintre centrele de mare perspectivă ale fotbalului feminin românesc, atent monitorizat de oficialii federației.

Astfel, în perioada 25 august - 22 decembrie, pe litoral, vor fi organizate turnee de sală și în aer liber, la care vor participa componentele loturilor de 7-10 ani și 11-15 ani. Jocuri vor avea loc la Constanța și Costinești, iar în primăvara anului viitor, la Varna (Bulgaria). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Aprilie 2011
Stire din Sport : "Messi" de la malul mării
Pagina a fost generata in 1.8716 secunde