Sfârșit dramatic în turneul de șah de la Eforie Nord, câștigat de un bucureștean

Soarta trofeului s-a decis în ultima rundă

720
Punct final în Trofeul Centrocoop la șah, competiție desfășurată, săptămâna aceasta, în stațiunea Eforie Nord.
După partide dârze și echilibrate, pline de suspans, clasamentul se prezintă astfel: 1. MI Dragoș Dumitrache (Apa Nova București; 7 puncte), 2. MF Emil Pessi (Apa Nova București; 7 p), 3. M Alexandru Kutnic (Sissa Constanța; 6,5 p), 4. MF Cicirone Spulber (Cleopatra Mamaia; 6,5 p), 5. M Bogdan Posedaru (Voința Buzău; 6 p).
Prezență constantă în turneele de pe litoral, Dragoș Dumitrache și-a adjudecat cel de-al 23-lea trofeu, nu fără emoții, mai ales în ultima rundă, a 9-a, care a programat meciurile la vârf: D. Dumitrache - Al. Kutnic 1-0, E. Pessi - C. Spulber: remiză.
"Rezultate foarte bune pentru campionii Constanței din 2009 și 2010, - Alexandru Kutnic, respectiv Cicirone Spulber. În schimb, dintre constănțeni, au dezamăgit prof. de matematică Ionel Linca, fără inspirație, și Stelian Gimurtu, acesta ocupând chiar ultimul loc. Plin de umor, Gimurtu a spus că și locul 100 trebuia ocupat de cineva!", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa, Antonio Rușa.
La feminin, s-au impus fără probleme marea maestră internațională Irina Ionescu și nemțoaica de origine română Simona Cheng. Aceasta din urmă a venit însoțită de fiul ei, în vârstă de numai nouă anișori, pe care l-a înscris în turneul A de seniori. Micuțul a spulberat, printre alții, și doi jucători constănțeni cu mare experiență competițională, posesori de coeficient ELO! În runda a 6-a, lui Antonio Rușa i-au trebuit peste patru ore ca să-l dea mat pe copil!
Altfel, a surprins absența marelui maestru George Grigore de la Trofeul Centrocoop. Probabil obosit după un program încărcat, șahistul a renunțat la acest turneu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Sport : "Marinarii" se duelează cu liderul
Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Sport : Farul îi ia pulsul Stelei
Pagina a fost generata in 1.6892 secunde