Spectacol cu mingea la fileu! Cele mai bune echipe vin la CN de volei pe plajă

1518
Spectacol cu mingea la fileu! Cele mai bune echipe vin la CN de volei pe plajă - spectacol-1565655760.jpg

Articole de la același autor

Finalele Campionatelor Naționale de volei pe plajă și Cupa României la volei pe plajă vor avea loc în perioada 12-15 august, în stațiunea Mamaia, pe plaja "Dandana" din zona Cazino. Competiția este organizată de CS Lake View Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.




Valoarea totală a bugetului pe care autoritățile locale l-au acordat pentru acest eveniment se ridică la 149.071 Lei. Ministerul Tineretului și Sportului este de asemenea implicat în organizare.
Între 12 și 18 august va avea loc finala Campionatului Național de volei pe plajă la seniori (masculin și feminin) și între 19 și 22 august va avea loc finala Campionatului Național de volei pe plajă la cadeți, de asemenea masculin și feminin.
Cupa României la volei pe plajă se află anul acesta la prima ediție și va avea loc între 23 și 25 august, perioadă în care vor avea loc meciuri atât de seniori cât și de juniori.
"Noi, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, nu putem decât să le urăm succes tuturor participanților la aceasta competiție minunată. Aceste întreceri reprezintă o îmbinare frumoasă între voleiul pe plajă la cadeți și cel de la seniori. Vreau să fac un apel la Federația Română de Volei și să le cer ajutorul atunci când organizăm asemenea competiții. Singuri nu putem realiza foarte multe lucruri" , a declarat în cadrul unei conferințe de presă directorul DJST Constanța, Mariana Solomon.
Pe tabloul principal există opt echipe feminine și 12 masculine. La turneul care are loc în această săptămână se joacă în fiecare zi, de la ora 17.00, iar în zilele de marți până joi vor avea loc și patru meciuri programate dimineața.
Premiile vor fi împărțite în mod egal atât în întrecerea masculină cât și în cea feminină. Tabloul masculin va beneficia de suma de 2.000 de euro, exact la fel ca și cel feminin. 
 "Vor participa la competiții cele mai bune chipe din țară. În acest an au fost mai multe turnee pe Litoral și cred că vom oferi un spectacol interesant, care merită urmărit" a declarat Adrian Pricop, antrenor federal loturi naționale de volei pe plajă.
"Este important pentru noi că Primăria Constanța a înțeles să sprijine un sport olimpic și România ar putea avea perspective pentru a ajunge la Jocurile Olimpice cu o formație de volei pe plajă. Organizarea unei astfel de competiții presupune efort, entuziasm, pe lângă povara financiară" a adăugat și Alain Modrea, responsabilul de proiect.


În cadrul conferinței de presă care a avut loc luni, la Constanța, s-a ridicat și problema formării în cadrul cluburilor de volei din țară a unei echipe la nivel de seniori și două la nivel de juniori specializate pe voleiul de plajă, pentru a se pune baza unei piramide care poate duce România la Jocurile Olimpice la beach-volley, în condițiile în care se va înființa și un Centru Olimpic de volei pe plajă la nivel de juniori la Satu Mare. Federația Română de Volei poate impune cluburilor acest lucru, iar un alt aspect important este perioada desfășurării competițiilor naționale, în luna august, când sunt probleme cu cazarea, iar în cazul în care formațiile de volei încep pregătirea atunci jucătorii nu mai pot participa la întrecerile de volei pe plajă din cadrul Campionatului Național.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4216 secunde