Spectacol de 27 milioane lire sterline, la JO de la Londra

203

Ceremonia de deschidere de la JO din Londra, concepută de regizorul Danny Boyle, va fi una dintre cele mai spectaculoase din istoria întrecerilor. Pentru aceasta, s-au cheltuit circa 27 de milioane lire sterline, regizorul cerându-le celor care au participat la repetiția de pe Stadionul Olimpic să țină secret ceea ce au văzut, pentru ca suspansul să fie și mai mare.
Spectacolul va avea o tentă mai intimă decât cel de acum patru ani, de la Beijing, și va povesti istoria Regatului Unit, "cu ajutorul unor oameni adevărați", a explicat Boyle. Vor participa 10.000 de voluntari, realizându-se în jur de 23.000 de costume. Un alt detaliu, făcut public, este că peluza Stadionului Olimpic va fi transformată într-un peisaj de sat englezesc, cu câmpuri și râuri, vaci, oi, ogrăzi, familii la picnic, și țărani arând pământul.

Jocurile Olimpice de la Londra vor începe mâine, cu ceremonia de deschidere, și se vor finaliza pe 12 august. Autoritățile de la Londra au anunțat că Jocurile sunt în grafic, dar anunțul desfășurării de urgență a 1.200 de soldați suplimentari pentru asigurarea securității a produs o proastă impresie. Statul mai intervenise o dată, mobilizând în ultimul moment 3.500 de soldați, după ce o companie privată de securitate, însărcinată cu furnizarea de gărzi de corp, a anunțat că nu este în măsură să-și îndeplinească angajamentele.
Transportul în capitala Angliei va reprezenta o adevărată provocare pentru autorități. Aglomerațiile de la metrou, de la orele de vârf, va fi greu de descongestionat, iar Aeroportul Heathrow, principala poartă de intrare a JO, va trebui să facă față fluxului mare de turiști, sportivi, și alți membri sportivi delegați ai statelor de pe mapamond.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2142 secunde