Sport extern

203
Boxer exclus din competiție pentru că purta barbă
Federația Engleză de Box i-a interzis pugilistului britanic Mohammed Patel (25 ani) să participe la o competiție, după ce sportivul, care este musulman, a refuzat să își radă barba, lucru interzis de religia sa. Patel se pregătea de cinci ani să concureze la prima sa competiție de box amator.
"Un boxer trebuie să fie complet ras, nu are voie să poarte nici barbă, nici mustață, pentru că în spatele părului se pot ascunde răni grave", a declarat un reprezentant al Asociației Internaționale de Box Amator (AIBA). Comunitatea islamică din Bolton, localitatea din care pugilistul provine, consideră că acțiunile forurilor de specialitate reprezintă o discriminare de ordin religios și cere schimbarea regulilor.

A murit baschetbalistul Zoltan Horvath
Baschetbalistul maghiar Zoltan Horvath a murit, ieri, după un grav accident de mașină care a avut loc între localitățile Sopron și Szombathely, din vestul Ungariei. Sportivul de 30 de ani se afla la volanul autoturismului său, care a derapat și a intrat pe contrasens, unde s-a lovit frontal de un camion. La locul accidentului a sosit în scurt timp o ambulanță, moment în care baschetbalistul mai trăia, dar a murit în drum spre spital. Horvath era jucătorul echipei Faloc Szova Szombathely.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7761 secunde