Sport extern

1175
Cerceii lui Maradona, scoși la licitație
Autoritățile fiscale din Italia au decis să scoată la licitație perechea de cercei ce i-a fost confiscată selecționerului Argentinei, Diego Armando Maradona, în luna septembrie, în contul unei datorii de 36 de milioane de euro.
Potrivit agenției italiene de presă Ansa, licitația se va desfășura pe 14 ianuarie, însă prețul de plecare nu a fost fixat. Potrivit primelor estimări, valoarea cerceilor se ridică la 4.000 de euro.
Cumpărătorul bijuteriilor va putea obține, de asemenea, o copie a procesului verbal semnat de Maradona la predarea cerceilor. Autoritățile fiscale doresc să recupereze astfel o parte din datoria de 36 de milioane de euro pe care Maradona o are la fiscul italian.
În 2005, Curtea de Casație l-a condamnat pe fostul star al echipei de fotbal din Napoli (1984-1991) să plătească aproximativ 36 milioane de euro fiscului italian. În timpul ultimilor ani petrecuți în Italia, Maradona nu și-a achitat impozitele pe venituri.
Tot în contul acestei datorii, în 2006, când Maradona a fost prezent la Napoli pentru un meci de binefacere, autoritățile italiene i-au confiscat două ceasuri de lux, estimate la 11.000 de euro.

Alarmă cu bombă în turneul de la Auckland
Arena ASB Tennis Centre, care găzduiește turneul de la Auckland, a fost evacuată, ieri, după ce forțele de ordine au găsit în tribune un colet suspect.
În același timp, mai multe persoane demonstrau lângă arenă împotriva tenismenei Shahar Peer (Israel), care avea programat un meci. După ce a fost descoperit coletul, forțele de ordine au evacuat locația. Partida dintre Peer și Polona Hercog, scor 7-5, 6-3, a început cu o întârziere de aproximativ 20 de minute.
Cei care au protestat în fața arenei au anunțat că vor fi prezenți la turneu până când Shahar Peer va ieși din competiție. Tenismana a avut parte de proteste identice și la ediția din 2009 a turneului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4109 secunde