Sportivii de la CS Farul se pregătesc în aer liber. "Nu avem voie în sală sau pe stadion"

419
Sportivii de la CS Farul se pregătesc în aer liber.

Articole de la același autor

Clubul Sportiv Farul Constanța și-a reluat activitatea, astfel că sportivii de la malul mării au revenit la antrenamente. Pregătirea are loc doar în aer liber, conform unui ordin emis de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Componenții secțiilor sportive din cadrul CS Farul nu se pot antrena în săli sau pe stadion, deoarece acestea sunt închise. Pregătirea constă mai mult în exerciții fizice, pe plajă sau în parcuri, iar munca depusă de ei în aceste zile nu este în zadar.

Directorul CS Farul, Sorin Bașturea, a admis că pregătirea în aer liber nu este o soluție perfectă, însă este mai benefică decât pregătirea acasă.

"În cadrul clubului nostru, antrenamentele au fost reluate, însă sportivii se pregătesc doar în aer liber. Păstrăm strictețea ordinului dat de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Aproape toate secțiile noastre și-au reluat activitatea, mai puțin cei de la kaiac-canoe, pentru că acolo nu putem respecta ceea ce spune ordinul dat de ministru.

În baza sportivă de pe strada Decebal nu se întâmplă nimic, pentru că acolo avem doar săli, astfel că activitatea este suspendată.

Sportivii se pregătesc pe plaja Modern, în stațiunea Mamaia, în parc, respectând strictețea și păstrând distanța. Am început să ne mișcăm încetișor. Domnul ministru ne-a trimis un ordin în care ne și instruiește oarecum și ne explică ce exerciții și ce modalități de antrenament putem folosi.

La secțiile unde noi suntem afiliați în momentul de față, nicio federație nu a stabilit reluarea competițiilor. Nu am primit niciun document până în momentul de față în care să ni se spună clar că se reia vreo competiție. Așteptăm să treacă aceste etape, iar apoi, în momentul în care se vor putea efectua antrenamente specifice, în săli, atunci probabil că se va lua în calcul începerea competițiilor.

Sportivii și antrenorii noștri nu au fost în șomaj tehnic", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul CS Farul, Sorin Bașturea.

XXX

Bașturea a vorbit și despre cei patru sportivi din cadrul CS Farul care se pregătesc, în această perioadă, la Izvorani, împreună cu loturile olimpice de lupte și de gimnastică artistică.

Maria Holbură va fi singura reprezentantă a gimnasticii românești la Jocurile Olimpice de la Tokyo din anul 2021 și toată lumea își pune speranțele în ea. Holbură muncește foarte mult pentru a-și realiza obiectivul: câștigarea unei medalii olimpice.

"Avem patru sportivi la Izvorani. Este vorba despre Răzvan Arnăut, de la lupte, și despre Maria Holbură, Silvia Sfiringu și Ioana Stănciulescu, de la gimnastică. Ele se pregătesc cu antrenorul Nicolae Forminte. Am primit hârtie de la Federația Română de Gimnastică și de la Federația Română de Lupte în care scria că acești patru sportivi trebuie să se prezinte în cantonamentul de la Izvorani.

Pentru noi, este un obiectiv realizat faptul că avem o sportivă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai sunt și alți sportivi care pot ajunge acolo. La lupte, mai sunt două turnee de calificare pentru Jocurile Olimpice, astfel că și Răzvan Arnăut poate ajunge în Japonia. Suntem mulțumiți de acest lucru. Ce va fi la Jocurile Olimpice anul viitor sau ce sportivi constănțeni vor mai merge acolo rămâne de văzut.

Și Cristina Bujin, de la atletism, ar putea să realizeze baremul de calificare. Ea are experiență, a fost la trei ediții ale Jocurilor Olimpice. Pentru ea, este un lucru îmbucurător că s-au amânat Jocurile Olimpice pentru anul viitor, pentru că mai are timp să își îndeplinească baremul de calificare", a adăugat Sorin Bașturea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6137 secunde