Sportivii lotului național de kaiac canoe care au picat testul anti-doping ar putea merge la Olimpiada de la Rio

127
Sportivii lotului național de kaiac canoe care au picat testul anti-doping ar putea merge la Olimpiada de la Rio - elisabetalipa-1464623851.jpg

Articole recomandate

Sportivii lotului național de kaiac canoe, care au picat controlul anti-doping, ar putea merge, totuși, la Olimpiada de la Rio. Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat pentru DigiFM că există posibilitatea ca autoritatea internațională anti-doping să le permită acestora participarea, dat fiind faptul că, în cazul lor, testele au arătat o concentrație mică de substanțe interzise. Ministrul dă exemplul a doi sportivi români de la sărituri, depistați și ei cu Meldonium, care sunt pe cale să fie primiți, totuși, la Rio.



"Sportivii prinși cu Meldonium sunt suspendați temporar. Ei, până la analizarea probei B, au prezumția de nevinovăție. Din câte aud, săptămâna aceasta doi atleți - Donisam și Ștef - vor fi reabilitați; având concentrația mică, cum spun cei de la WADA, se încadrează în grila aceea - de a nu fi scoși sportivi depistați pozitiv. Mai sunt două luni și jumătate până la Olimpiadă. Ce liniște au ei în lot? Că mâine pot să vină și să spună: nu, voi puteți concura. Un lot întreg nu poate fi dopat de capul lui, sigur cineva le-a furnizat aceste substanțe și cu siguranță că, vom analiza și vom găsi și vinovați", afirmă Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului și Sportului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3384 secunde