X

SPORTUL ROMÂNESC, ÎN DOLIU! A murit o legendă, un mare campion

1073
SPORTUL ROMÂNESC, ÎN DOLIU! A murit o legendă, un mare campion - canotaj-1699729110.jpg
Federaţia Română de Canotaj a anunţat, sâmbătă, decesul campionului olimpic Dimitrie Popescu, la vârsta de 62 de ani.


'Federația Română de Canotaj anunță cu tristețe decesul marelui campion olimpic Dimitrie Popescu, la vârsta de doar 62 de ani.

Cel mai valoros trofeu din carieră a fost titlul olimpic cucerit în 1992, la Barcelona, în proba de patru rame cu cârmaci (4+). La aceeași ediție a JO, a obținue și medalia de bronz în proba de doi rame cu cârmaci (2+). Medalii olimpice de argint a câștigat tot în proba de dublu rame la JO de la Los Angeles din 1984, dar și în proba de patru rame la JO de la Seul, în 1988.

În 1989, a fost campion mondial cu echipajul de patru rame și a obținut medaliile de argint la dublu rame la Campionatele Mondiale din 1985 și din 1996.

După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor la CSA Steaua, iar din 1997 a fost antrenor la lotul olimpic de canotaj al României.

Dimitrie Popescu a primit titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului.

Decesul a avut loc în această după-amiază în locuința personală de la Bușteni. În ultimele patru zile, Dimitrie Popescu a participat la Campionatul Național de Fond de la Snagov.

Federația Română de Canotaj transmite condoleanțe familei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească", este mesajul Federației Române de Canotaj.foto: Facebook Federatia Romana de Canotaj


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3149 secunde