Premii totale de 35.000 de euro în Turul Ciclist al României 2009

Startul "Micii Bucle" se dă, sâmbătă, la Constanța

299
Startul
Turul Ciclist al României 2009 are ca punct de start Constanța, pe 6 iunie, și își va încheia circuitul la Bâlea Lac, șapte zile mai târziu. Traseul va însuma 1.144 km, distanță ce va trebui parcursă în șapte etape, la care se mai adaugă și un prolog de cinci km. Valoarea totală a premiilor este de aproximativ 35.000 de euro.

La cea de-a 46-a ediție a Turului Ciclist al României, vor participa 72 de sportivi din Bulgaria, Grecia, Ucraina, Olanda, Ungaria, Italia, Germania, Turcia și România.
"Va fi un tur de nota 10, asta și datorită implicării Ministerului Tineretului și Sportului, cu care avem o foarte bună relație de colaborare, în ciuda crizei economice, care ne afectează pe toți", a declarat, ieri, într-o conferință de presă, președintele Federației Române de Ciclism și Triatlon, Ion Badea, completat de ministrul Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi: "Prin implicarea noastră, dorim să-i încurajăm pe tineri să practice acest sport dificil, să se autodepășească și să reprezinte România în competițiile internaționale, așa cum a făcut-o Mircea Romașcanu, triplu câștigător al Turului Ciclist".
MTS a oferit organizatorilor Turului Ciclist al României suma de 150.000 de lei. Pe lângă acești bani, federația a mai primit un cec în valoare de 160.000 de lei, sponsorizare din partea unei importante bănci din țara noastră, astfel încât premiile puse la bătaie în "Mica Buclă" sunt destul de consistente.
Turul României este de categoria 2.2 și este înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI). Competiția este rezervată echipelor UCI continentale, echipelor naționa-le, regionale și de club, care trebuie să aibă în componență rutieri Under 23 și clasificați Elite (minim 4, maxim 6).
Caravana va porni la drum de la Constanța și va trece prin Brăila, Bacău, Botoșani, Suceava, Târgu Neamț, Miercurea Ciuc, Sibiu și se va încheia la Bâlea Lac.
"Capitala estivală a sportului românesc este Constanța. Suntem bucuroși și onorați că startul acestei competiții de tradiție se va da din orașul nostru", a declarat Elena Frîncu, directorul coordonator al DSJ, instituție care, în parteneriat cu CJC, va organiza etapa prolog.
Amănunte despre întrecere vor fi date publicității astăzi, la ora 11, la conferința de presă organizată pe terasa Hotelului Sport din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.928 secunde