Campionatul European de rugby juniori sub 18 ani

"Stejăreii", victorie smulsă cu forcepsul contra Georgiei

521
Echipa națională de rugby juniori sub 18 ani a României s-a situat pe locul cinci în clasamentul final al Campionatului European de rugby juniori sub 18 ani, competiție care s-a desfășurat, săptămâna trecută, în Italia.

Sâmbătă, în partida pentru locurile 5-6, România U18 a învins dramatic, cu scorul de 6-5 (0-5), reprezentativa Georgiei.
Jocul a fost cât se poate de disputat, cele două tabere fiind de valori sensibil egale. Georgienii au reușit să înscrie un eseu în prima repriză, iar "stejăreii" au rămas în 13, Tamba și Dorin Lazăr văzând cartonașe galbene. În partea a doua, unul dintre adversari a primit cartonaș roșu, pentru brutalitate, așa că România a avut superioritate permanentă. Cu 20 de minute înainte de fluierul final, Pătrașcu a transformat o lovitură de penalitate (3-5), același jucător punctând decisiv apoi, printr-un procedeu similar.
6-5 pentru România U18, care s-a clasat, astfel, pe poziția a cincea a Campionatului European. Titlul continental a revenit reprezentativei Franței, care a învins Irlanda, scor 12-5, în marea finală.
Contra Georgiei, selecționerii Mircea Muntean și Cristian Hîldan au introdus în XV-le titular patru rugbiști constănțeni: Filip Lazăr (mijlocaș la deschidere), Adrian Apostol (aripă), de la CS Cleopatra, Valentin Mototolea (linia a III-a) și Florin Sasu (pilier), de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS, în timp ce Cristian Teșuleanu (aripă) și Cristian Cornei (taloner), de la LPS, au fost rezerve.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6472 secunde