România - Ins. Fiji 18-29, în meci amical de rugby

"Stejarii", loviți de "tsunamiul" din Pacific

1464
Reprezentativa de rugby a României a fost învinsă, scor 18-29 (11-7), de naționala Insulelor Fiji, într-o partidă amicală, dispu-tată, sâmbătă, pe stadionul "Arcul de Triumf" din București.
"Stejarii" au deschis scorul în debutul întâlnirii, Florin Vlaicu transformând o lovitură de penalitate, 3-0, apoi Ovidiu Tonița a reușit primul eseu al meciului, netransformat, 8-0. Oaspeții au ripostat imediat, Vereniki Goneva a culcat balonul în terenul de țintă, Josh Matavesi a trimis balonul printre bețe și echilibrul se refăcea pe tabelă, 8-7. Până la pauză, Vlaicu a mai transformat o penalitate, 11-7 fiind scorul după primele 40 de minute.
Din păcate, în repriza secundă, românii au cedat inițiativa. Experiența trupei din Pacific și-a spus cuvântul și Fiji a reușit trei eseuri, prin Jimilai Naikadawa, Timoci Nagusa și Jonetani Ratu, toate transformate de Mata-vesi, care a mai înscris și dintr-o lovitură de pedeapsă. Replica României a fost destul de palidă, eseul lui Dănuț Dumbravă fiind insufi-cient pentru a-i readuce pe tricolori în joc.
Iată și XV-le de start aliniat de selecționerul României, Serge Lairle: F. Vlaicu, Ștefan Ciuntu, Ionuț Dimofte, Dan Dumitru, Cătălin Nicolae, Iulian Dumitraș, Lucian Sârbu, Ovidiu Tonița, Vasile Rus, Stelian Burcea, Augustin Petrichei, Sorin Socol (cpt.), Paulică Ion, Andrei Rădoi, Bogdan Bălan. Rezerve: Petrișor Toderașc, Bogdan Zebega, Valentin Ursache, Viorel Lucaci, Valentin Calafeteanu, Csaba Gal, Dan Dumbravă, Mihai Lazăr.
România și Fiji s-au întâlnit pentru a doua oară în istorie. Precedentul meci s-a jucat, la Bath, în cadrul Cupei Mondiale, când România s-a impus cu 17-15.
Pentru România, aceasta este a doua înfrângere consecutivă într-un amical, după ce, în urmă, cu două săptămâni a pierdut
(6-33) în fața reprezentativei B a Italiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 30 Noiembrie 2009
Stire din Sport : I-au "ucis" în cinci minute
Luni, 30 Noiembrie 2009
Stire din Sport : 3-0, scorul corect pe litoral
Pagina a fost generata in 1.6175 secunde