„Stejarii” vor înfrunta Chile, Uruguay şi Samoa în amicalele lunii noiembrie

128
„Stejarii” vor înfrunta Chile, Uruguay şi Samoa în amicalele lunii noiembrie - 1-1664367888.jpg

Articole de la același autor

Naţionala de rugby a României va disputa, în luna noiembrie, trei meciuri test World Rugby, cu Chile, Uruguay şi Samoa, toate urmând a avea loc pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti. De asemenea, în cuplaj cu meciurile „stejarilor”, vor avea loc şi două partide test extrem de interesante: Tonga - Chile şi Tonga - Uruguay, informează Federaţia Română de Rugby.

Astfel, pe 5 noiembrie, România va deschide seria meciurilor cu întâlnirea cu Chile, după care va urma, pe 12 noiembrie, partida cu Uruguay, iar pe 19 noiembrie, cea cu Samoa.

„Sunt partide cu echipe bine cotate, toate calificate la Cupa Mondială. Pentru mine, aceste partide sunt practic startul pregătirii pentru competiţia de anul viitor din Franţa şi sunt noi oportunităţi în care mai putem testa jucători sau tactici”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

România (locul 17 în ierarhia mondială) şi Uruguay (locul 18) s-au întâlnit de 12 ori până acum, nouă victorii revenind „stejarilor”, două sud-americanilor, fiind înregistrat şi un rezultat de egalitate.

În ceea ce priveşte pe Chile (locul 21 în clasamentul World Rugby), va fi doar a doua întâlnire din istoria sportivă a „stejarilor” cu Los Condores. Prima partidă cu aceştia a avut loc în data de 8 iunie 2019, la Valparaiso, un meci în care debutau Taylor Gontineac, Mihai Lămboiu şi Gabriel Rupanu, România impunându-se cu 27-11.

România şi Samoa se vor întâlni pentru a treia oară, primele două întâlniri fiind câştigate de „stejari”, ambele disputate în Bucureşti, în luna noiembrie, 32-24 în 1989, şi 17-13 în 2017.

Foto: Facebook / Rugby Romania / Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5272 secunde