"Stejarii" vor juca în turneul de recalificare la Cupa Mondială din 2023

109

Articole de la același autor

Naţionala de rugby României s-a impus, cu scorul de 38-12 (26-12), în faţa reprezentativei Ţărilor de Jos, într-o partidă disputată, sâmbătă, la Amsterdam, în ultima etapă a Rugby Europe Championship 2022, şi va juca în turneul de recalificare la Cupa Mondială 2023 din Franţa.

Pentru România, puncte pe tabelă au pus Gabriel Rupanu, Hinckely Vaovasa, Ionuţ Dumitru, Ovidiu Cojocaru, Alexandru Bucur, Florin Surugiu (câte un eseu) şi Ionel Melinte (patru transformări).

Graţie acestui succes cu bonus ofensiv, reprezentativa „frunzei de stejar”, care ocupa înainte de confruntarea de la Amsterdam locul al patrulea în clasamentul cumulat al REC, cu 23 de puncte, a depăşit cu două puncte Portugalia, care era pe trei, cu 26 puncte, şi care nu mai are de disputat niciun meci. Poziţia a treia asigură intrarea în recalificări, programate pentru luna noiembrie. Reprezentantele Europei, Africii, Americilor şi zonei Asia/Pacific se vor înfrunta într-un „patrulater”, după sistemul fiecare cu fiecare, iar câştigătoarea va obţine ultimul bilet pentru CM 2023.

Georgia şi Spania, aflate pe primele două locuri, s-au calificat direct la CM 2023.

În cazul în care va câştiga „patrulaterul” de recalificare, România va face parte din Grupa C la turneul final din Franţa, alături de Ţara Galilor, Australia, Fiji şi Georgia.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania / Gabriel Boia

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6195 secunde