Radu Nicolae Mocanu, antrenor România U18:

„Sunt rugbişti cu un bagaj tehnic sărac. E nevoie de multă muncă!”

162
„Sunt rugbişti cu un bagaj tehnic sărac. E nevoie de multă muncă!” - 26980477310159746845863270669763-1640596520.jpg

Articole de la același autor

Naţionala de rugby juniori U18 a României a efectuat primul stagiu de pregătire în vederea participării la Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă ce va avea loc în toamna anului viitor. A fost o primă grupă de jucători pe care staff-ul format din antrenorii constănţeni Radu Nicolae Mocanu şi Marius Codea şi directorul tehnic Marius Tincu a dorit să o vadă şi să o monitorizeze, în următoarele stagii urmând să fie evaluaţi toţi sportivii care se află pe lista extinsă.

„Obiectivul acestui prim stagiu a fost acela de a-i vedea pe copiii născuţi în 2004 şi de a identifica sportivii care corespund cerinţelor echipei naţionale. A fost practic un stagiu de selecţie în ce priveşte această categorie de vârstă. Am urmărit în cele câteva zile ale stagiului cât de bine sunt pregătiţi din punct de vedere tehnic, cât de bine cunosc şi stăpânesc tehnica de post, tehnica colectivă şi nivelul de pregătire fizică.

Au fost numai jucători născuţi în 2004, care activează în campionatele de U19 şi U18, însă, din păcate, la categoria U18 au foarte puţine meciuri.

La nivel de dorinţă a sportivilor sunt foarte mulţumit, toţi şi-au manifestat dorinţa şi disponibilitatea de a munci şi de a face un efort suplimentar pentru a ajunge la echipa naţională, dar, din punct de vedere tehnic, al cerinţelor de post, bagajul este foarte sărac. Sperăm, având în vedere motivaţia şi dorinţa lor, să poată compensa aceste lipsuri, să muncească mai mult, pentru că vorbim de lucruri care se pot învăţa şi corecta doar prin multă muncă.

Trebuie văzuţi şi copiii care nu au fost în acest prim stagiu, acum fiind doar cei din Dobrogea şi Muntenia. Urmează să fie chemaţi sportivi din Transilvania, Moldova şi dintre cei care evoluează în afara ţării. Pentru a avea o selecţie cât mai bună şi cât mai corectă, trebuie văzuţi şi monitorizaţi toţi copiii”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby, antrenorul Radu Nicolae Mocanu.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby România

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6295 secunde