Superliga de rugby, șanse mari de a primi, astăzi, "undă verde"

2487
Superliga de rugby, un proiect pus în discuție în urmă cu doi ani, este pe cale să ia ființă. Biroul Federal al FRR a decis ca, din 2011, să restructureze sistemul competițional din rugby-ul autohton, trecând la trei divizii: Superliga (opt echipe), Divizia Națională (opt echipe) și Divizia A (zece echipe). Felul în care se va disputa noua Superligă depinde, însă, de calificarea naționalei României la Cupa Mondială din Noua Zeelandă 2011.
Dacă "stejarii" se califică, după faza inițială tur-retur se trece direct la semifinale, între primele patru și ultimele patru. Dacă naționala nu ajunge la CM, primele patru clasate în faza inițială vor mai juca un play-off (tur-retur, plecând de la zero puncte) și abia după aceea vor disputa semifinale între ele.
Decizia finală va fi luată în cadrul Adunării Generale a FRR, care are loc astăzi, la București, anunță site-ul rugby.ro. Restructurarea sis-temului competițional ar presupune ca, la finalul actualului sezon, să retrogradeze patru echipe din prima ligă și să nu promoveze niciuna din a doua divizie. Există posibilitatea ca Adunarea Generală să aleagă o altă variantă, prin care să permită uneia dintre formațiile din liga a doua să urce în primul eșalon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 30 Aprilie 2010
Stire din Sport : Adio, Tolo!
Pagina a fost generata in 2.895 secunde