Pe site-ul petitieonline.ro

Suporterii naționalei cer demisia lui Victor Pițurcă

307
O parte a suporterilor români cer demisia selecționerului naționalei României, Victor Pițurcă, pe site-ul petitieonline.ro, în timp ce, pe același site, o altă inițiativă cere menținerea antrenorului pe banca tehnică.

"Datorită selecționărilor făcute atât de subiectiv pentru Campionatul European de fotbal Austria și Elveția 2008 și pentru tactica total nepotrivită aleasă de Victor Pițurcă în aceste meciuri, noi fanii cerem demiterea lui din funcția de antrenor al echipei naționale a României", se arată în petiție semnată de contestatarii selecționerului.
În replică, susținătorii lui Pițurcă consideră că selecționerul nu este vinovat de ratarea calificării în sferturile de finală ale EURO 2008: "Nu Pițurcă este vinovat de ratarea calificării. Gândiți-vă că a fost antrenorul care a calificat de două ori naționala și a făcut două meciuri destul de bune la EURO 2008. Păcat de ultimul meci, cu Olanda, dar de vină sunt și jucătorii, pentru că nu au avut deloc ambiție să lupte. Dacă jucătorii nu sunt în stare să facă mai mult, nu e de vină antrenorul. Suntem o echipă cu antrenor de EURO, însă cu jucători care nu au ce căuta acolo. Nu mai repetați aceeași greșeală din 2000, când Piți a fost demis și naționala nu s-a mai calificat la vreun turneu final decât doar acum, cu același… Pițurcă. Susțineți menținerea în funcția de antrenor al echipei naționale a lui Victor Pițurcă".
Petiția "Demisia lui Pițurcă" a strâns, până în acest moment, 1.449 de semnături, în timp ce petiția "Menținerea în funcție a lui Victor Pițurcă" nu a fost semnată decât de 66 de persoane, însă aceasta din urmă a fost postată la aproape 40 de ore după prima.

Lobonț sare în apărarea selecționerului
Bogdan Lobonț critică atacurile dure la adresa selecționerului și spune că nu i se pare normal ca, după performanțele reușite, Pițurcă sa fie desființat.
"Nu mi se pare normal să ataci un antrenor care a avut și are performanțe la echipa națională. Știu că România are 22 de milioane de antrenori, dar Victor Pițurcă a demonstrat că este cel mai bun", a spus Lobonț.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3873 secunde