Finala Campionatului Național de Sport Electronic

Tănase de Constanța, imbatabil la Starcraft 2

732
1
Tănase de Constanța,  imbatabil la Starcraft 2 - sportelectronic-1338227128.jpg
La Constanța, s-a desfășurat prima fază a finalei Campionatului Național de Sport Electronic (CNSE), competiție organizată de Professional Gamers League (PGL), la care au participat 120 de jucători profesioniști. Competiția s-a structurat în următoarele cate-gorii de jocuri: Counter Strike 1.6, Dota 2, FIFA 12 și Starcraft 2.

Printre câștigătorii finalei a celor patru jocuri, s-a numărat și un constănțean, Tonis Tănase, alias Darkthrone, primul la Starcraft 2.

Următorul sezon al CNSE se va desfășura în septembrie și se va finaliza la jumătatea lui decembrie.

Spre sfârșitul lunii octombrie, se va organiza cel mai mare concurs din Europa de Est: Dream Hack România 2012. Vor fi premii în valoare de 50.000 de dolari și vor participa jucători din toată lumea: Coreea de Sud, America, Europa etc.

Fenomenul competițiilor electronice a luat o amploare fără precedent în ultimii ani. Numai în acest an, la nivel global, sumele totale oferite de sponsori și organizatori depășesc 20 de milioane de dolari.

"Este o creștere imensă. În fiecare week-end, se desfășoară cel puțin două evenimente undeva pe planetă. România stă extraordinar de bine la capitolul competiții de jocuri electronice. La nivel estic european, suntem de departe printre lideri, și ca număr de evenimente, și ca număr de jucători. În acest an, se vor organiza peste zece concursuri cu premii de peste 300.000 de dolari în parte, și sunt două concursuri la sfârșitul lui august, de Dota 2, cu premii totale în valoare de două milioane de dolari. Momentan, pasionații români se concentrează pe Counter Strike 1.6 și Dota 2, fiecare din aceste jocuri având la ora actuală peste 400.000 de jucători", ne-a explicat unul din fondatorii PGL, Silviu Stroie.

Comentează știrea

gigel
29 mai 2012
...

"suntem de departe printre lideri" ce tare e asta... habar nu are ce zice...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3153 secunde