La Mangalia, Campionatul European de Unifight pentru juniori

Târâș prin poligonul cu obstacole și luptă corp la corp

955
Târâș prin poligonul cu obstacole și luptă corp la corp - f9adad5384650111ac09ca0bb0387d96.jpg
În plin sezon estival, Federația Română de Unifight organizează la Mangalia, în perioada 6 - 9 august, cea de-a doua ediție a Campionatului European de Unifight rezervat juniorilor, Primăria Municipiului Mangalia fiind parteneră în acest important proiect sportiv de nivel internațional.

Evenimentul, care îi va reuni pe cei mai buni luptători din Europa, băieți și fete, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, se va bucura de prezența unor personalități marcante din domeniu: preșe-dintele Federației Europene de Unifight, Alyev Natig, directorul competiției și șeful Departa-mentului de Securitate și Si-guranță Națională din Ucraina, Valeri Liașenko, președintele Federației de Unifight din Lituania, Anton Pavlov, președintele Federației de Unifight din Azer-baidjan, Azer Gasanov, preșe-dintele Federației de Unifight din Republica Moldova și vice-președinte al Federației Inter-naționale de Unifight, Vladimir Mihalachi, președintele Federației de Unifight din Ucraina, Iuri Novicov, consilierul de sport din Rusia Vladimir Dunaiev, pre-ședintele Federației Române de Unifight, Marian Constantin Lasenco, vicepreședintele Fe-derației Române de Unifight, Marius Catachițiga, și secretarul general Simona Niculescu.
Lupta în ring reprezintă în-trecerea dintre doi sportivi, utilizând tehnici și procedee diverse, provenite din sporturi cu caracter de luptă în sistem fullcontact, în limitele regula-mentului stabilit.
"Am sprijinit multe competiții sportive de nivel național sau internațional care s-au desfășurat în sudul litoralului, deoarece sunt adeptul ideii că tinerii au nevoie de o orientare sănătoasă în viață. Sportul, de orice fel, are menirea de a-i fortifica, de a-i face mai competitivi, mai ambițioși, de a-i disciplina, le oferă un țel în viață. Modelul oferit de sportivii români de renume mondial este cel mai bun pentru a fi copiat de către tineri. Unifight este un sport spectaculos, probele sale variate și dificile îl fac foarte interesant și atractiv. Sperăm să fie prezenți în public și mulți tineri din Mangalia, pentru că vor avea ce vedea, cu siguranță", a declarat primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac.
vvv
Unifight - luptă universală (universal fight) - este un sport nou, desprins din pentatlonul militar. Acesta cuprinde două etape consecutive, bazate pe întrecerea fizică: prima se referă la par-curgerea pistei cu obstacole și include proba de tir, în timp ce a doua etapă constă în lupta corp la corp pe ring, la doar un minut după parcurgerea primei probe, eli-minatorie. Pista cu obstacole are o lungime de 60 de metri și conține mai multe elemente, precum: trunchiuri inegale, bârnă, gard, scară orizontală, barieră, panou țintă pentru armă de foc și pentru mânuirea cuțitului, cilindru orizontal, plasă marinărească și frânghie de gimnastică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7 secunde