TAS menține excluderea halterofililor bulgari de la JO 2016

82
TAS menține excluderea halterofililor bulgari de la JO 2016 - haltere-1454089682.jpg

Articole recomandate

Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) de la Lausanne a decis menținerea excluderii Federației bulgare de haltere (BWF) de la JO 2016, din cauza numeroaselor cazuri de dopaj, potrivit agerpres.ro.



BWF rămâne ''exclusă'' de la următoarele Jocuri Olimpice, așa cum a decis Federația internațională de haltere (IWF) în noiembrie anul trecut, precizează comunicatul. În același timp, TAS a decis anularea amenzii de 500.000 dolari dictate de IWF, deoarece președintele acesteia, Tamas Ajan, nu avea puterea de a dicta o amendă fără acordul comitetului său executiv.

În decembrie 2015, federația bulgară a depus un recurs la TAS împotriva deciziei federației internaționale, luată pe 9 noiembrie 2015, cerând anularea ei.

Audierea părților la TAS, pe 25 ianuarie, a fost făcută de un singur judecător, prof. Martin Schimke (Germania).

Unsprezece halterofili bulgari au fost controlați pozitiv la stanozolol (un steroid anabolizat) într-un stagiu de antrenament efectuat la Tbilisi la începutul anului 2015.

În 2008, Bulgaria a trebuit deja să-și retragă echipa de haltere de la Jocurile Olimpice de la Beijing din cauza numeroaselor cazuri de dopaj.

În 2000, după Jocurile Olimpice de la Sydney, trei medalii de aur la aceeași disciplină i-au fost retrase.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2522 secunde