Tenis, Australian Open / Tecău l-a învins pe Mergea și s-a calificat în semifinalele probei de dublu

90
Tenis, Australian Open / Tecău l-a învins pe Mergea și s-a calificat în semifinalele probei de dublu - horia-1422423242.jpg

Articole recomandate

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 6, s-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de dublu masculin la Australian Open, după ce a învins, în sferturile competiției, cuplul Florin Mergea/Dominic Inglot (România/Marea Britanie), cap de serie numărul 14.


Tecău și Rojer s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6 (3), după o oră și 24 de minute.


Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor întâlni în semifinale perechea italiană Simone Bolelli/Fabio Fognini, care a trecut, cu scorul de 7-6 (5), 7-6 (5), de cuplul Pablo Cuevas/David Marrero (Uruguay/Spania), potrivit Mediafax.ro.


Până în prezent, Tecău și Mergea au mai fost adversari în circuitul ATP de trei ori, echipa sportivului din Constanța câștigând de fiecare dată. Anul trecut, în sferturile de finală ale turneului de la s-Hertogenbosch, Tecău și Rojer au dispus, cu scorul de 6-3, 6-4, de Mergea și partenerul lui de atunci, croatul Marin Draganja. În 2012, în primul tur al turneului de la București, Horia Tecău și Robert Lindstedt au câștigat, cu scorul de 4-6, 6-4, 10-2, în fața cuplului Florin Mergea/Andrei Dăescu. La ediția anterioară a competiției bucureștene, perechea româno-suedeză a depășit, cu scorul de 6-7 (8), 6-4, 10-8, echipa formată din Florin Mergea și Victor Anagnastopol.


Horia Tecău, aflat la cea mai bună performanță la Australian Open, este triplul finalist la Wilmbledon, între 2010 și 2012, cu Robert Lindstedt. Cea mai bună performanță din cariera lui Mergea la un Grand Slam a fost înregistrată anul trecut, când el și Marin Draganja au jucat în semifinale la Roland Garros.


Pentru calificarea în semifinale la Australian Open, Tecău și Rojer vor primi un cec în valoare de 142.500 de dolari australieni (100.396 de euro), în timp ce performanța reușită de Mergea și Inglot va fi recompensată cu 71.000 de dolari australieni (50.022 de euro).


În cealaltă semifinală de dublu masculin de la Australian Open se vor întâlni perechea franceză Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut și cuplul Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croația/Brazilia), cap de serie numărul 4.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3724 secunde