Tenis / FRT a câştigat procesul cu MTS, legat de refuzul finanţării sale în 2018

153
Tenis / FRT a câştigat procesul cu MTS, legat de refuzul finanţării sale în 2018 - tenis-1603268820.jpg
Prin Decizia civilă nr. 381/20.10.202, Curtea de Apel București a anulat actul prin care Ministerul Tineretului și Sportului a refuzat finanțarea tenisului românesc în anul 2018. „Nelegalitatea flagrantă a deciziei prin care MTS a sabotat dezvoltarea tenisului românesc este acum dovedită pe cale judecătorească”, anunţă frt.ro.

„Refuzul MTS de a mai finanța FRT a adus tenisului românesc pierderi uriașe, provocând imposibilitatea efectivă de a realiza proiecte esențiale de dezvoltare, respectiv de a organiza ori sprijini participarea sportivilor la diferite evenimente de performanță:

- Finanțarea din partea MTS acoperea cheltuielile pentru organizarea de către FRT a Campionatelor Naționale. În lipsa acestei finanțări, organizarea Campionatelor Naționale a fost plasată în sarcina cluburilor, care în mod evident nu au avut resursele financiare pentru a acoperi toate aceste costurile, la care se adaugă proiectele sportive proprii.

- Calendarul internațional - turneele la care participă loturile naționale - a fost și este permanent afectat. FRT nu a mai putut sprijini financiar același număr de sportivi pentru a participa la competiții, un număr semnificativ de sportivi din loturile de copii şi juniori fiind nevoiți să acopere cheltuielile din bani proprii sau chiar să nu mai participe la turnee.

- Nu au fost și nu sunt disponibile resurse financiare pentru pregătirea loturilor naționale înainte de participarea în competiții”, consideră reprezentanţii Federaţiei Române de Tenis.

Federația Română de Tenis urmează să apeleze la procedurile legale necesare pentru solicitarea atragerii răspunderii persoanelor care se fac vinovate de blocarea finanțării tenisului românesc în acești ani.

Foto: blogs.gcc.edu 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4633 secunde