Tenis / Simona Halep, calificată în sferturile turneului de la Birmingham și la dublu

136
Tenis / Simona Halep, calificată în sferturile turneului de la Birmingham și la dublu - halep-1434690423.jpg

Articole recomandate

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, joi, și în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA pe iarbă de la Birmingham (Marea Britanie), alături de britanica Heather Watson, după o victorie cu 1-6, 6-3, 10-7 în fața unei perechi redutabile, Anabel Medina Garrigues/Arantxa Parra Santonja (Spania), potrivit Agerpres.ro.



Halep și Watson s-au impus după o oră și 8 minute de joc, după un prim set cedat fără drept de apel. Cuplul româno-britanic a controlat manșa secundă, a condus cu 4-1, a trecut cu bine peste un moment dificil, salvând o minge de 4-4, iar apoi s-a impus cu 6-3. În super tiebreak, Halep și Watson s-au desprins după 6-6, reușind trei mingi la rând, iar apoi au câștigat cu 10-7.

Arantxa Parra Santonja se află pe locul 34 în ierarhia WTA de dublu, iar Anabel Medina Garrigues pe 36. Împreună au un titlu câștigat, anul acesta, la Antwerp, și o finală pierdută în 2004, la Bogota.

Pentru româncă (locul 305 la dublu) a fost doar a doua victorie reușită la dublu în acest an, în cinci partide. Watson se află pe locul 102 la dublu.

Tot joi, Halep, principala favorită a probei de simplu, trecuse în optimi de Klara Koukalova (Cehia), cu 6-1, 6-3, în doar 50 de minute.

Dacă la simplu va juca în sferturi cu Kristina Mladenovic (Franța), la la dublu, Halep și Watson vor înfrunta perechea Yung-Jan Chan (Taiwan)/Jie Zheng (China), care a eliminat principalele favorite, Casey Dellacqua (Australia)/Sania Mirza (India), cu 6-4, 6-2.

Halep și-a asigurat 16.725 dolari și 100 de puncte WTA, iar la dublu, împreună cu Watson, 5.785 dolari și 100 puncte WTA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1654 secunde