Tenis / Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la Indian Wells

157
Tenis / Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la Indian Wells - halep-1520661464.jpg

Articole recomandate

Simona Halep (locul 1 WTA) s-a calificat în turul al treilea la Indian Wells, trecând de Kristyna Pliskova (Cehia, locul 77 WTA). Acesta a fost primul meci al jucătoarei române anul acesta la Indian Wells, ea fiind direct acceptată în manșa a doua.


Încurajată de mulți fani români, Halep a făcut spectacol la debut și s-a calificat în setul al treilea, însă Kristyna Pliskova i-a pus unele probleme. Simona a fost susținută în tribune inclusiv de Nadia Comăneci.


Simona Halep a avut un debut dificil de meci și a fost dominată la început de loviturile tari ale adversarei. Pliskova a reușit prima break-ul, Halep a răspuns cu rebreak, dar sportiva cehă a s-a distanțata din nou și a făcut 3-1. Halep a egalat la 3 și, după ce a cedat pe serviciul adversarei, 3-4, a luat jocul pe cont propriu, impunându-se în cele din urmă cu 6-4, după 38 de minute de joc, scrie digisport.ro.


Kristyna are ceva din jocul mult mai titratei ei surori, Karolina, de care trebuie să treacă, în schimb, Irina Begu. Un prim serviciu foarte puternic, apoi evoluția ca dintr-o turelă, prin care poate trimite cu mare forță mingea în orice parte a terenului, atunci când este "servită" perpendicular. Însă precizia Kristynei nu este una constantă, iar dacă este scoasă din turela din care își conduce "tirul", acuratețea loviturilor ei scade și mai mult, comentează News.ro.




Halep a intrat precaută în jocul de pe arena centrală de la Indian Wells și a fost dominată la început de loviturile tari ale adversarei. Ușor, ușor, românca a început să mute jocul de pe centrul terenului, către marginile acestuia, scoțând în evidență imobilitatea rivalei, dar și bagajul de lovituri mai redus.


În faza următoare, Simona Halep va evolua cu învingătoarea din meciul dintre sportiva Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 30 WTA și cap de serie numărul 30, și jucătoarea americană Caroline Dolehide, locul 165 WTA, beneficiară a unui wild card.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la competiția din California cu un premiu de 47.170 de dolari și cu 65 de puncte WTA.

Simona Halep a câștigat ediția din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9738 secunde