Tenis / Simona Halep, victorie în primul meci la Mutua Madrid Open 2019

172
Tenis / Simona Halep, victorie în primul meci la Mutua Madrid Open 2019 - madrid-1557072634.jpg

Articole recomandate

Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie 3, s-a calificat, duminică, în turul doi la turneul Madrid Open, cu premii totale de peste 7 milioane de euro, trecând în runda inaugurală de rusoaica Margarita Gasparian, numărul 65 mondial.


Halep s-a impus cu scorul de 6-0, 6-4, într-o oră și 15 minute.


Românca și-a adjudecat primul set în doar 22 de minute, reușind trei break-uri. După zece minute, ea conducea deja cu 3-0.


În setul doi, Gasparian și-a mai revenit și a jucat mult mai bine, astfel că a fost o confuntare intensă. Rusoaica nu a reușit însă să îi facă față fostului lider WTA. Halep s-a impus cu 6-4, în 54 de minute. Gasparian a reușit două break-uri, iar Halep trei.


Setul secund a fost perturbat pe final de un anunț făcut în mod repetat, referitor la anularea unui meci de dublu. Din cauza anunțului, a fost necesară rejucarea unui punct. Jocul a fost întrerupt pentru a se evita o nouă rejucare a punctului. În cele din urmă, cele două sportive au fost de acord să continue cu riscul ca, în cazul repetării anunțului, să se rejoace punctul.


În turul doi, Simona Halep o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre americanca Alison Riske (49 WTA) și britanica Johanna Konta (47 WTA).


Premiul pentru participarea în turul doi este de 42.220 de euro și 65 de puncte.


Duminică a acces în runda secundă la Madrid și Sorana Cîrstea, locul 93 WTA, care a trecut în runda inaugurală de americanca Madison Keys, numărul 14 mondial și cap de serie 13, scor 3-6, 6-4, 6-1, într-o oră și 45 de minute. Cîrstea, beneficiară de wild card, va juca în faza următoare cu sportiva franceză Caroline Garcia, locul 22 WTA.


Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, s-a calificat de asemenea, duminică, în turul doi al turneului Madrid Open, trecând în runda inaugurală de australianca Ajla Tomljanovici, numărul 43 mondial.


Simona Halep a câștigat în 2017 și 2016 turneul organziat de Ion Țiriac, iar anul trecut a ajuns în sferturi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5345 secunde