CN individuale de vară Under 14

Titlurile naționale, decernate la Tenis Club Bright din Constanța

544
Campionatul Național de tenis individual de vară U14 - ediția 2019, masculin și feminin, a venit pentru prima dată la Constanța anul acesta. Competiția s-a desfășurat în perioada 13-18 mai și a fost organizată de baza sportivă Tenis Club Bright din Constanța. 


Noua campioană a României, la simplu, este Bianca Bulat, de la ACS Arcada Galați, cap de serie nr. 6, care a făcut un turneu foarte bun, reușind să se impună într-o finală extrem de disputată și spectaculoasă. În ultimul act al turneului, Bianca a învins-o, scor 5-7, 7-6 (4), 6-3, pe favorita nr. 5, Carmen Herea, de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța. 


Finala mică nu s-a mai disputat, medalia de bronz revenindu-i Mariei Ciubotaru, de la CSM Focșani 2007, cap de serie nr. 1, care a beneficiat de retragerea favoritei nr. 7, Mara Gae, de la CS Dinamo București. 
Cel mai bun jucător de 14 ani din Europa este cel mai bun jucător și din România. Mihai Alexandru Coman, de la CSM Craiova, este campionul României atât la simplu, cât și la dublu. 
Cap de serie nr. 1, Alexandru Coman nu a pierdut niciun set în drumul lui spre un nou titlu, reușind să se impună în finală cu 6-3, 6-2, în fața favoritului nr. 5, Cristian Marton, de la CS Dinamo București. 


Victorie categorică și în finala mică, pentru medalia de bronz, 6-2, 6-0 fiind scorul cu care s-a impus Albert Chibulcutean, de la CSM Brăila, în fața lui David Manu, de la ATC Sun. 


Alexandru Coman a câștigat titlul și la dublu, probă în care a făcut pereche cu David Manu. Favoriții nr. 1 ai turneului s-au impus în finală, scor 6-2, 6-2, în fața perechii favorite 2, Andrei Firaru (ATC Elite Tg. Jiu)/David Gheorghe (TC București). 
Medaliile de bronz la dublu au revenit perechii Cristian Marton/Valentin Roman (Viva Tenis Galați), învingătoare în finala mică, scor 6-1, 1-6, 10-6, în fața perechii de la CSM Brăila, Ianis Buzatu/Albert Chibulcutean. 


Medaliată cu bronz în turneul de simplu, Maria Ciubotaru și-a trecut în cont medaliile de aur în proba de dublu, alături de Cara Meșter, de la CS Marc Tenis Cluj. Cele două și-au respectat statutul de cap de serie nr. 1 și s-au impus în finală, scor 6-4, 6-4, în fața perechii favorite 2, Bianca Bulat/Carmen Herea. 


Podiumul a fost completat de favoritele 4, Sara Pistol (ATC Elite Tg. Jiu)/Ioana Sava (CS Vektor), care au trecut după un meci foarte disputat, cu 6-0, 4-6, 14-12, de perechea Daniela Bereanu (CSM Reșița)/Patricia Goina (CSM Oradea). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2476 secunde