Tomis Challenge Cup, turneu dedicat lui Sevastian Iovănescu

324

Articole de la același autor

Week-end-ul acesta, ACSSF Farul 2010 Constanța va da startul primei ediții a turneului Tomis Challenge Cup, in memoriam Sevastian Iovănescu, fostul jucător și mai apoi președinte al FC Farul. 


Competiția este destinată copiilor născuți în perioada 2003 - 2006 și la startul său se vor alinia echipe atât din Constanța, cât și din București, Focșani, Galați și Brăila. "Am ales acest nume pentru că este o fostă glorie a clubului Farul Constanța, care a contribuit atât ca jucător, antrenor și conducător la dezvoltarea fotbalului constănțean. Conceptul nostru, al școlii de fotbal, este să construim și cred că suntem la același asentiment cu Sevastian Iovănescu, «Bebe» cum îi spuneau prietenii, care astăzi nu mai este printre noi. 


Scopul turneului este de a verifica nivelul echipelor, ale noastre, în primul rând. Vrem să le testăm ca și nivel de pregătire. Aceste grupe mici au fost preluate din aprilie și până acum nu au disputat niciun meci oficial. Pe 30 august, o să înceapă campionatul de juniori C, D și E și vrem să le vedem potențialul acestora într-o competiție organizată oficial. În acest turneu, vor participa echipe din Focșani, Școala «Marius Lăcătuș», AFC Comprest Bu-curești, FC Voluntari, Junior Galați, Luceafărul Brăila, Sporting Nă-vodari, Săgeata Năvodari și ACSSF Farul 2010 Constanța", a declarat managerul Bogdan Chiriță, în cadrul unei conferințe de presă. 


Deschiderea oficială a competiție va avea loc joi seară, la ora 19.00, în parcarea magazinului sportiv Decathlon. Partidele se vor disputa începând de vineri, de la ora 8.30 până la prânz și din nou, după-amiaza, de la ora 15.30 până seara. Meciurile se vor desfășura în paralel pe două terenuri, sintetic și pe iarbă, din cadrul Complexului Sportiv Farul. Echipele vor juca după sistemul Berger, astfel că nu vor avea loc finale, iar premiile vor fi acordate după punctajul acu-mulat. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, de la ora 12.30. Câștigătorii vor primi cupe, medalii și diplome. Turneul este susținut de Consiliul Județean Constanța. 


Organizatorii speră ca aceste turnee să atragă copiii către fotbal și să-și dorească să facă fotbal de performanță. "Acest turneu vreau să fie un mijloc de a atrage cât mai mulți copii spre fotbal. Constanța este un oraș cu potențial, cu copii talentați, care îndrăgesc fotbalul și au ceva aparte. Convingerea noastră este că, încet-încet, vom găsi acești copii pe care să îi aducem către fotbalul de performanță. Noi vrem să ajungem ca Centrul de copii și juniori Farul să fie ce a fost odată. Prin astfel de turnee, vom atrage copiii către fotbal. Copilul trebuie să fie motivat, când va lua o medalie, o diplomă, acel copil este garantat adus fotbalului. Cu cât amploarea turneului va crește, cu atât vor veni mai mulți copii către fotbal", a declarat antrenorul Lucian Marinof. În cadrul conferinței de presă pentru discutarea detaliilor despre turneu, s-a pus problema și unui plan pe termen lung sau scurt al Centrului de copii Farul. Marinof a menționat că "obiectivul unui centru de copii și juniori este nu de a câștiga locul I la campionate. Este important să îi creezi jucătorului cadru de exprimare, dar scopul este de a crește jucători. Centrul de copii și juniori trebuie să crească jucători pentru echipa de seniori sau pentru echipe din liga I". Bogdan Chiriță, managerul ACSSF 2010 Farul, a mai adăugat faptul că: "obiectivul nostru este de a da câte doi-trei jucători, la finalul generației, pentru echipa mare, iar în patru ani, lotul echipei mari să fie compus din cel puțin 15 jucători constănțeni produși sută la sută în pepiniera proprie". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7107 secunde