Toți baschetbaliștii din naționala de tineret, suspendați doi ani de federație

364
Președintele FR de Baschet, Carmen Tocală, a declarat, vineri, că Biroul federal a decis sus-pendarea pe următorii doi ani a tuturor componenților naționalei de tineret, din cauza atitudinii pe care au avut-o la CE din Ma-cedonia.
"Trebuie spus că această decizie de suspendare pe doi ani din națională nu s-a luat din cauza faptului că echipa României a avut rezultate proaste, ci a atitudinii jucătorilor. Mai bine zis, a lipsei lor de fair-play, a faptului că au ajuns să se bată în vestiar și a lipsei totale de respect pentru com-petiție și baschet. Acești jucători aveau perspectiva de a face parte din lotul național de seniori pentru Europenele din 2013, dar, pe baza raportului primit de la directorul tehnic al lotului, Octavian Șerban, în privința celor petrecute în Macedonia, membrii Biroului federal au votat sus-pendarea lor din Divizia A. Personal, am cerut și ca, pe următoarele trei luni, să nu primească salariile de la cluburile de proveniență. Perioada exactă de suspendare va fi decisă pentru fiecare jucător în parte, la următoarea ședință a biroului, care va fi programată în maximum o lună", a explicat Carmen Tocală.
Jucătorii au avut probleme de atitudine pe tot parcursul com-petiției din Macedonia, ajungând printre altele să se ia la bătaie, să se înjure, să comenteze deciziile de arbitraj, dar și să arate lipsă de respect în timpul ceremoniilor de intonare a im-nurilor naționale.
Naționala de tineret a României s-a clasat pe locul 17 (ultimul) la CE din Macedonia, eșalonul valoric secund, care s-a încheiat la finalul lunii trecute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7876 secunde