Trei handbaliști ai Academiei HC Dobrogea Sud, evoluții cu succes la Jocurile Mediteraneene

233
Trei handbaliști ai Academiei HC Dobrogea Sud, evoluții cu succes la Jocurile Mediteraneene - handbalhcds-1582130396.jpg

Articole de la același autor

Tinerii handbaliști Ionuț Stănescu, Rareș Costea și Andrei Bruj, de la Academia HC Dobrogea Sud, sunt prezenți, în această perioadă, cu naționala de juniori a României, la Jocurile Mediteraneene de la Atena (Grecia).

Cei trei jucători de la Academia HC Dobrogea Sud - Andrei Bruj, Rareș Costea și Ionuț Stănescu - au pus umărul la prima victorie a României, 28-18 cu Arabia Saudită, după un egal, 23-23, în meciul de debut contra Kuweitului.

Cea de-a 17-a ediție a competiției, rezervată jucătorilor născuți în 2002 și mai mici, a reunit la start nu mai puțin de 14 reprezentative, împărțite în două grupe. Tricolorii, antrenați de Narcis Cîtu, Răzvan Bernicu și Daniel Apostu, fac parte din Grupa A, alături de Grecia, Serbia, Egipt, Arabia Saudită, Kuweit și Bahrain.

Regulamentul competiției diferă de cel clasic. Meciurile durează 45 de minute și includ trei reprize a câte 15 minute. În fiecare meci, sunt puse la bătaie cinci puncte, două pentru câștigarea partidei și câte unul pentru fiecare repriză. Dacă o repriză se încheie la egalitate, fiecare echipă primește câte 0,5 puncte. Dacă meciul se încheie egal, fiecare echipă primește 2,5 puncte.

Tricolorii au revenit spectaculos în meciul de debut contra Kuweitului. A fost 9-9 în prima repriză, 6-11 în cea de-a doua și 8-3 în ultima, după o revenire "epică", așa cum a notat site-ul oficial al competiției. România a obținut astfel 2,5 puncte, pe care le-a "înmulțit" apoi grație victoriei la pas din meciul cu Arabia Saudită. Totuși, după 11-5 și 7-3, tricolorii au lăsat-o mai moale și ultima repriză s-a încheiat 10-10, astfel încât România a mai bifat 4,5 puncte. În total, 7 puncte din 10 posibile, după prima zi.

XXX

Au urmat alte două victorii ale tricolorilor, cu Bahrain și Grecia. Adversara din Golful Persic i-a ținut în priză până la final pe tinerii handbaliști români. A fost 7-6, 8-7, 7-8 pe reprize, scor final 22-21, așa că România a luat patru puncte din cinci posibile.

Victoria contra Greciei a fost mult mai clară, scor 22-17 (6-3, 6-8, 10-6). O repriză pierdută, deci tot patru puncte. În total, România are 15 puncte după patru meciuri disputate.

Naționala tricoloră este deja calificată în sferturi, meciurile din această fază fiind programate astăzi. Vineri, se vor juca meciurile din semifinale, iar finala, sâmbătă, 22 februarie, de la ora 18.00.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0552 secunde