HCM Constanța tremură pentru calificarea în optimile Cupei Cupelor

Tribut plătit ratărilor uriașe

417

Articole de la același autor

La cea de-a opta participare consecutivă în cupele europene, HCM Constanța a obținut o victorie fragilă în jocul cu ABC de Braga, 21-18. Doar trei goluri diferență
și deznodământul se amână până sâmbătă.

Chiar dacă are în componență handbaliști cu mare experiență, HCM n-a reușit să rezolve problema calificării în optimile de finală ale Cupei Cupelor încă din prima manșă a turului trei. Antrenorul principal Zoran Kurteș și-ar fi dorit o victorie la cel puțin șase goluri, dar, la final, au fost doar trei.
Bun și bronzul, s-ar putea spune, deoarece vicecampioana României a trecut prin mari emoții și a ratat exasperant, făcându-i vedete pe portarii lusitani. Pivoții s-au desprins destul de greu din "menghina" ABC-ului, interii au aruncat la poartă adeseori nepregătiți, iar randamentul extremelor a fost scăzut. Și, pentru ca tabloul să fie complet, HCM a irosit nu mai puțin de patru aruncări de la 7 metri, Mureșan, Sabou, Toma (la a 57-a partidă de cupă europeană, record al Constanței) și Csepreghi făcându-l pe tehnicianul sârb să-și smulgă părul din cap de necaz.
Nu trebuie să subestimăm, însă, evoluția formației portugheze. Fostă finalistă a Ligii Campionilor, în anii ‘90, ABC de Braga aliniază un lot valoros, alcătuit în totalitate din jucători autohtoni, puternici din punct de vedere fizic și psihic. Adversarii sunt redutabili în special pe teren propriu, unde galeria creează o atmosferă infernală, așa că, sâmbătă, în retur, pe HCM o așteaptă clipe grele.

Adzic, lovit intenționat în plină figură
Meciul de la Constanța nu a fost lipsit de durități. La opt minute după pauză, aflat în centrul defensivei, Alexander Adzic l-a lovit, involuntar, în zona gâtului pe Carlos Matos, iar jucătorul portughez a căzut ca fulgerat la pământ. Anticipând o posibilă accidentare gravă, medicii ABC-ului, ai HCM-ului și echipajul ambulanței au intervenit rapid și i-au acordat primul ajutor, astfel că, după două-trei minute ce păreau interminabile, handbalistul s-a ridicat și a continuat jocul.
Portughezii nu au lăsat polița neplătită. Pe final, Tiago Pereira l-a prins descoperit pe Adzic și i-a aplicat acestuia, intenționat, un croșeu în plină figură, primind direct cartonaș roșu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8669 secunde