Trofeul Black Sea Cup, noua achiziție a juniorilor de la RC Callatis Mangalia

420

Articole de la același autor

RC Callatis Mangalia a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Varna (Bulgaria), la prima ediție a Black Sea Cup la rugby, o competiție destinată juniorilor. Timp de trei zile, antrenorul Aurel Murguleț și elevii săi s-au "duelat" cu juniorii bulgari. Turneul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de când se practică rugby în Bulgaria. 


Prima dată, mangalioții au dispus de echipa din Burgas, scor 17-13, iar a doua victorie a turneului au obținut-o în fața jucătorilor de la Pernic Gabrovo, scor 42-27. 
Sâmbătă, RC Callatis se pregătea să înfrunte principala contracandidată la trofeu, Spartak Varna, gazda turneului. Partida s-a disputat pe terenul de rugby din Complexul Sportiv din Varna. Primul eseu a fost marcat de echipa gazdă, însă Callatis a echilibrat balanța, tot printr-un eseu, ca mai apoi să treacă la conducere (10-5). Finalul primei reprize s-a încheiat la egalitate (10-10), iar antrenorul mangaliot a decis că trebuie să schimbe ceva în tactica de joc. 
În a doua parte a meciului, Callatis a început în forță și a ajuns să conducă și la 21 de puncte diferență (31-10). Gaz-dele au mai scurtat din diferență (31-22). 


RC Callatis și-a adjudecat trofeul primei ediții a turneului Black Sea Cup, după ce a învins Spartak Varna, scor 38-22. 


"Avem stiluri diferite de joc și suntem bucuroși că al nostru a fost cel care a dat roade. Avem jucători care promit, dar trebuie să lucrăm mult. Prima repriză a fost echilibrată, dar în a doua a trebuit să ne facem jocul și să nu îi mai lăsăm să puncteze. Nu este prima cupă câștigată la Varna; recent, le-am cucerit un trofeu și la categoria U12. Pe peretele nostru cu medalii și cupe, avem un colț bulgăresc, cu premiile câștigate pe terenul colegilor noștri", a declarat antrenorul Aurel Murguleț. 


Cupa a fost înmânată de Ivan Ivanov, președintele clubului bulgar. Alături de echipa din sudul litoralului a fost și Ion Mirea, fondatorul clubului. De asemenea, o medalie de merit a primit și arbitrul partidei, Viorel Bujoreanu. 


"Avem o relație foarte bună cu echipa din Varna. De ani de zile jucăm împreună și avem schimburi de experiență. Luna trecută, echipa de seniori din Varna aveau un meci important în campionat, care le decidea calificarea în play-off. Președintele clubului m-a rugat să îi ajutăm puțin. Le-am arătat două fazu, cu care au câștigat meciul cu scor mare. La această victorie, și-a adus contribuția și Cosmin Rațiu, care a făcut un antrenament care să îi ajute la înaintare", a povestit tehnicianul. 


RC Callatis și Spartak Varna vor să continue buna colaborare și au gândit ca, în martie-aprilie, anul viitor, bulgarii să întoarcă vizita, de data aceasta pentru un cantonament comun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2429 secunde