Turneul FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2021, la Constanţa

Joi, 27 Mai 2021, 17:15
142
Componenţii naţionalei masculine de baschet 3x3 a României s-au reunit la Bucureşti, unde efectuează, până marţi, 1 iunie, un prim stagiu de pregătire centralizată, atât în Arena de Baschet, cât şi pe stadionul „Lia Manoliu”.

Pentru acest prim stagiu de pregătire, au fost convocaţi opt jucători: Cristian Mâinea, Alexandru Coconea, Sebastian Costeiu, Ştefan Bîrloveanu, Daniel Mâinea, Christian Chiţu, Iuri Fraseniuc şi Filip Macavei, staff-ul tehnic fiind compus din Monica Sania-Nicolaescu (antrenor coordonator), Cătălin Pop (preparator fizic) şi Nicoleta Drilea (fizioterapeut).

Conform calendarului competiţional, naţionala României se află pe lista de aşteptare, pe poziţia a treia, pentru o posibilă participare la FIBA 3x3 Universality Olympic Qualifying Tournament, evenimentul care asigură ultima echipă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo urmând să se desfăşoare, în perioada 1-8 iunie, în Ungaria, la Debrecen.

Următoarea acţiune de pregătire centralizată este programată pentru perioada 15-25 iunie, tricolorii urmând să participe apoi, între 25 şi 28 iunie, la Constanţa, la FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2021.

„În conformitate cu prevederile legislative în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului Covid-19 şi a protocoalelor medicale agreate de FRB şi FIBA 3x3, programul competiţional poate suferi modificări”, atenţionează reprezentanţii Federaţiei Române de Baschet. Pagina a fost generata in 0.2336 secunde