Un campion special! "Nu văd viața decât în scaunul cu rotile"

269
Un campion special!

Articole de la același autor

Ziua de 3 decembrie este una extrem de importantă pentru persoanele cu dizabilități de pe întregul mapamond. La această dată, peste tot în lume, se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap, zi care a fost sărbătorită și la Constanța, printr-un eveniment care a avut loc în incinta Bisericii Baptiste Arka. 


Președintele Asociației Județene Constanța a Sportului pentru Persoane cu Handicap, Ion Gembășanu, a fost gazda evenimentului. Acesta i-a invitat pe toți cei care fac parte din asociație să participe la un moment festiv, a oferit distincții mai multor instituții și a povestit, într-un interviu exclusiv pentru "Cuget Liber", mai multe aspecte din viața sa. 
Gala a început cu o festivitate de premiere, iar apoi programul artistic a fost asigurat de profesorul Dan Mititelu și de copiii din Medgidia aflați sub îndrumarea sa. 


La eveniment, a fost prezent și Marian Țuțuianu, reprezentantul DJST Constanța, formațiune care s-a implicat întotdeauna în acțiunile pe care Ion Gembășanu și cei din asociația sa le-au desfășurat. 


"De ani de zile, facem eforturi deosebite să organizăm aceste activități sportive pentru persoanele cu handicap din județul Constanța. În plus față de competițiile propriu-zise, membrii asociației noastre se întâlnesc periodic pentru a se antrena și pentru a se simți bine împreună. Mulțumim partenerilor care ne-au susținut până acum în demersurile noastre: Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Centru de zi al Bisericii Baptiste Arka, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Asociația Împreună pentru Viitor Constanța și Asociației Sport pentru Sănătate", a spus Ion Gembășanu. 


Ion Gembășanu a dezvăluit cum decurge o zi din viața sa și care sunt greutățile la care este supus, zilnic, de 47 de ani. 
"O zi normală pentru mine începe întotdeauna cu o rugăciune și apoi cu mișcare. Am câteva mișcări pe care trebuie neapărat să le fac, cu toate că am depășit cu mult greutatea pe care ar fi trebuit să o am. Este o întreagă aventură până reușesc să mă îmbrac, să mă spăl, să merg la toaletă și apoi să mă pun în căruț. Trebuie să fiu și ajutat și fiecare zi este pentru mine o perioadă pe care o înving. Învingând zi de zi, îmi place să cred că pot să îmi duc soarta până la capăt. Nu văd altfel viața, decât în scaunul cu rotile", a adăugat Ion Gembășanu. 


XXX 
Drama lui Ion Gembășanu a început în anul 1972, pe când acesta avea frageda vârstă de 5 ani. În Ajunul Crăciunului, copilul de atunci a mers să vadă la cinematograful "Popular" celebrul film regizat de Sergiu Nicolaescu, "Cu mâinile Curate". La o zi după aceasta, chiar în prima zi de Crăciun, Ion Gembășanu a luat un pistol de jucărie și a încercat să reproducă o scenă din film, aruncându-se în fața unui camion. 


Verdictul a fost crunt: nu a mai putut merge niciodată și a rămas imobilizat în scaunul cu rotile până astăzi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2799 secunde