Un "rege" surpriză la Memorialul "Marian Voicu" la șah

384
5
Un

Articole de la același autor

În amintirea fostului multiplu campion de șah al Constanței, Marian Voicu, cluburile CS Fianchetto și CS Sissa au organizat, zilele trecute, un turneu de șah rapid, la Complexul "Estival" din Mamaia. 

La Memorialul "Marian Voicu", numărul participanților - 45 - a depășit așteptările organizatorilor, mai ales că au venit și jucători străini! 

La capătul celor șapte runde echilibrate, s-a impus bulgarul Minko Shiskov, pe locul doi, s-a clasat MM Eduard Văleanu, care și-a anunțat retragerea, iar medalia de bronz i-a revenit tânărului Daniel Panainte. 

Iată și rezultatele ultimei runde, care au decis podiumul: Daniel Panainte - Minko Shiskov 0-1, Eduard Văleanu - Antonio Rușa 1-0. 

"Surpriza turneului au constituit-o Florin Savu, clasat pe locul 5, și Stelian Gimurtu, un abonat al ultimului loc, care a depășit de data aceasta peste zece adversari. Criticile se pare că l-au stimulat! În ceea ce privește fondul de premiere, acesta a fost suplimentat de un sponsor care a dorit să rămână anonim. Chiar ne-a rugat să nu îi facem public numele, că altfel nu va mai sponsoriza niciodată șahul!", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa, Antonio Rușa. 

Despre organizare, trebuie spus că arbitrul Iulian Mihailov nu s-a stresat prea tare, neavând de judecat niciun litigiu între jucători, aceștia dând dovadă de fair-play. 

Comentează știrea

capablanca
17 septembrie 2013
sah

Felicitari pt articol. Concursul a fost foarte puternic!

gambit
17 septembrie 2013
sah mat

cine e sponsorul anonim?

Vadim Tudor
17 septembrie 2013
afara

ce cauta bulgarii la turneu? "afara, afara/ cu bulgarii din tara!"

Vadim Tudor
18 septembrie 2013
afara

ce cauta maestrii la turneu? "afara, afara/ cu maestrii din tara!"

un sahist
21 octombrie 2013
sah-mat

Potentialii sponsori sa aleaga echipa Victoria Techirghiol care activeaza in SUPERLIGA!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Septembrie 2013
Stire din Sport : Cine sunt campionii Superligii la șah
Pagina a fost generata in 1.6123 secunde