Un spadasin constănțean face carieră europeană

214
1

Articole recomandate

Privit ca o mare speranță a scrimei constănțene, sportivul Florian Florea, de la CSS 1, a avut o evoluție foarte bună la cel de-al treilea concurs din cadrul circuitului european de cadeți, desfășurat, zilele trecute, la Klagenfurt (Austria). În proba de spadă, în care au concurat, în total, 170 de "mușchetari", sportivul antrenat de profesorii Ion Nițulescu și Monica Marinescu s-a clasat pe un onorabil loc 14, contribuind de asemenea la medalia de argint pe care România a cucerit-o în proba pe echipe. "Acest loc 14 la individual este foarte bun în context european. În echipa țării noastre, Florian a fost titular, iar evoluțiile sale au fost remarcate de întreaga asistență. De precizat că, în semifinală, România a învins naționala Statelor Unite ale Americii, iar în finală, a cedat în fața Ungariei, scor 38-45", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ion Nițulescu. Antrenorul a ținut să precizeze că succesul asalturilor elevului său nu este rodul unei întâmplări, ci al pregătirii serioase din ultima perioadă. "Florian este în plină ascensiune, ocupă locul 2 în clasamentul de specialitate al României și locul 15 în topul continental al categoriei sale de vârstă. Luna trecută, la concursul internațional de cadeți de la Budapesta, a terminat pe poziția a 17-a (din 240), adunând puncte prețioase, obligatorii pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor. După cum merg lucrurile, are toate șansele să fie prezent la Europene", a explicat profesorul Nițulescu. Acesta a transmis, prin intermediul ziarului nostru, un mesaj de mulțumire către conducerea Liceului Tehnologic "Gh. Duca", pentru relațiile de colaborare foarte dintre instituții. "Florian este elev al acestui liceu și vreau să mulțumesc directorilor și profesorilor de acolo pentru ajutor și pentru înțelegere", a spus Nițulescu.

La concursul de la Klagenfurt, au mai fost prezenți alți doi spadasini constănțeni, de la CS Farul (antrenor, Mihaela Ion), rezultatele lor fiind mai modeste: Nicușor Drăgoi - locul 54, Gleb Nistor - locul 103.

Următoarea competiție la care vor participa scrimerii constănțeni este programată în perioada 20-21 noiembrie: Campionatul Național de cadeți, organizat la Craiova. 


Ovidiu ADRIAN



Comentează știrea

cititor
31 octombrie 2013
felicitari

Felicitari elevului si antrenorilor. Acesti copii ne fac cinste.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6294 secunde