Andrei Pavel face o mutare-surpriză în partida cu Ucraina, din Cupa Davis

Ungur, titular în echipa României

2743
Ungur, titular în echipa României - 12fc3734e6e65b6a3957db507c721049.jpg
La al treilea meci în postura de căpitan-nejucător, dar la primul pe zgura Arenelor BNR, Andrei Pavel pregătește o surpriză pentru întâlnirea cu Ucraina: titularizarea debutantului Adrian Ungur. Oameni de bază vor mai fi Victor Hănescu și Horia Tecău.

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, a declarat, la conferința de presă de prezentare a lotului, că îl va folosi pe Adrian Ungur în meciurile de simplu contra Ucrainei. Decizia "Cneazului" este o consecință a absenței de ultimă oră a lui Victor Crivoi, insuficient refăcut după accidentarea suferită luna trecută.
În vârstă de 25 de ani și aflat pe locul 167 în clasamentul ATP, Ungur este varianta "de urgență" pentru postul de jucător nr. 2 al echipei tricolore. "Sunt mândru că pot să-mi reprezint țara. Îi mulțumesc lui Andrei pentru încrederea acordată", a declarat tânărul tenisman.
Pavel mizează, în special, pe forma bună manifestată de Victor Hănescu și Horia Tecău, jucători care s-au remarcat în ultimele competiții la care au participat.
"Victor a făcut un turneu superb la Roma și sunt sigur că va juca foarte bine și pentru echipa de Cupa Davis. La rândul său, Horia traversează un an foarte bun. Deja a câștigat două turnee și cred că vor mai urma și alte titluri de campion", a explicat Pavel.
Jucătorul nr. 1 al României, Victor Hănescu, este de părere că înlocuirea lui Victor Crivoi cu Adrian Ungur nu poate fi considerată un avantaj pentru ucrainieni.
"Nu cred că este o veste foarte bună peste adversari. Poate să-i dea puțin peste cap, poate nu se așteptau", a spus "Uriașul". "Mă bucur că voi juca din nou într-un meci pentru România. Nu va fi ușor. Sunt puțin obosit după turneul de săptămâna trecută, de la Roma, dar sper să-mi revin până vineri", a adăugat Hănescu.

Ruxandra Dragomir: "Pornim cu prima șansă"
"Cupa Davis este cel mai important eveniment al tenisului masculin și ne bucurăm că putem organiza acest meci la București. Sunt sigură că băieții vor face tot posibilul să ajungem în play-off și, de acolo, înapoi în Grupa Mondială. Pornim cu prima șansă", a declarat președintele Federației Române de Tenis, Ruxandra Dragomir.
Partida România - Ucraina, contând pentru turul doi al Grupei I, Zona Euro-Africană a Cupei Davis, va avea loc, în perioada 7-9 mai, la Arenele BNR din București. Tragerea la sorți are loc astăzi, de la ora 12.00, la Cercul Militar Național. Primele două meciuri de simplu sunt programate vineri, jocul de dublu - sâmbătă, iar ultimele dueluri de simplu - duminică. Toate meciurile vor fi transmise în direct de TVR 1.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2633 secunde