Uniunea Internațională de Ciclism: Edițiile 1999-2005 ale Turului Franței rămân fără câștigător

139
Uniunea Internațională de Ciclism: Edițiile 1999-2005 ale Turului Franței rămân fără câștigător - ciclism-1351268704.jpg
Uniunea Internațională de Ciclism (UCI) a decis, astăzi, ca edițiile Turului Franței din perioada 1999-2005 să rămână fără învingător, după anularea rezultatelor rutierului american Lance Armstrong.

"Comitetul Director a decis să nu acorde victoriile altor rutieri sau să modifice clasamentele competițiilor vizate", a precizat UCI.

De asemenea, UCI a decis ca Lance Armstrong să dea înapoi toate primele de curse după anularea rezultatelor sale începând cu 1 august 1998.

Pentru rezultatele sale din Turul Franței, Lance Armstrong a primit 2,950 milioane de euro.

Această decizie a fost luată de UCI în reuniune extraordinară și este în acord cu dorința șefului Turului Franței, Christian Prudhomme, care a solicitat ca aceste șapte ediții să nu aibă câștigător.

Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat, luni, că i-a retras lui Lance Armstrong cele șapte titluri din Turul Franței, după raportul (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic.

Armstrong a câștigat Marea Buclă între anii 1999 și 2005. Lance Armstrong, în vârstă de 41 de ani, s-a retras definitiv din ciclism la începutul anului 2011.

În urmă cu două săptămâni, USADA a publicat, pe site-ul său, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat în cazul Lance Armstrong, care conține probe evidente și mărturiile depuse de foști coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care evoluat, US Postal.

USADA îl acuză pe fostul sportiv că a utilizat substanțe interzise, printre care EPO și steroizi, precum și transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulți coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în același timp cu liderul echipei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2694 secunde