Valencia - Arsenal, încă un meci care aduce englezii într-o finală europeană

698
Valencia - Arsenal, încă un meci care aduce englezii într-o finală europeană - ptu4mczoyxnoptu0y2eyn2q5yzrinzdm-1557492445.jpg

Articole recomandate

Formația Arsenal Londra s-a calificat joi în finala Ligii Europa (Europa League), după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 4-2, echipa Valencia, în manșa secundă a semifinalelor competiției.


Pentru Valencia a marcat Gameiro '11, '58, iar pentru Arsenal au înscris Aubameyang '17, '69, '88 și Lacazette '50.


Meciul a fost arbitrat de olandezul Danny Makkelie.

În tur, Arsenal o învinse pe Valencia cu scorul de 3-1.


Aubameyang și Lacazette au dus-o pe Arsenal în prima finală de Europa League din istorie! Va fi a patra prezență în ultimul act din cariera lui Unai Emery, care le-a câștigat pe precedentele trei cu Sevilla. 


Arsenal și-a făcut norma de goluri și în returul cu Valencia, de pe Mestalla, iar Unai Emery merge în a patra finală de Europa League din carieră. Învinși cu 3 la 1 în tur, "liliecii" au înscris, însă, primii, după 11 minute, prin Gameiro.

La fel ca în tur, tunarii au egalat imediat. Golgheterii Lacazette și Aubameyang au conlucrat perfect pentru reușita jucătorului din Gabon. La cinci minute după pauză a venit rândul lui Lacazette să înscrie.

Gameiro le-a readus speranțele fanilor peste doar opt minute, însă apărarea gazdelor a cedat din nou. Aubameyang a lămurit soarta calificării - și-a completat pe final hat-trick-ul spectaculos. (ils cu 2-2 si 2-3) Gabonezul și Lacazette au înscris toate golurile tunarilor în dubla manșă cu Valencia.

Victoria cu 4 la 2 a lui Arsenal s-a încheiat cu nervi - jucătorii Valenciei n-au suportat eșecul, iar Gabriel Paulista a provocat un conflict. Spaniolii au fost frustrați pentru că au ratat șansa calificării, au intrat și suporterii pe teren, dar până la urmă lucrurile n-au degenerat, scrie digisport.ro.

În cealaltă semifinală, la ora redactării acestei știri, Chelsea și Eintracht Frankfurt își disputau locul în finală, iar meciul, încheiat la egalitate, intrase în prelungiri.

Finala celeilalte competiții europene, UEFA Champions League (Liga Campionilor) se va disputa între două echipe englezești: Liverpool vs Tottenham, ambele reușind în ultima manșă din semifinale să întoarcă scorul și să se califice spectaculos.

Tottenham Hotspur s-a calificat incredibil în finala Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după ce a învins-o în deplasare pe Ajax Amsterdam cu scorul de 3-2, printr-un gol înscris în minutele suplimentare de Lucas Moura, care a reușit hat-trickul în această partidă.

La rândul său, Liverpool s-a calificat marți în finala UEFA Champions League, deși Barcelona era marea favorită înaintea returului. Catalanii s-au impus cu un categoric 3-0 în turul de pe Camp Nou, iar "cormoranilor" le-au lipsit și doi dintre cei mai importanți fotbaliști din lot, Mohamed Salah și Roberto Firmino.



sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6484 secunde