HCM Constanța - UCM Reșița 26-25, în Liga Națională de handbal masculin

Victorie smulsă cu forcepsul

458
Echipa HCM Constanța a învins, cu scorul de 26-25 (13-6), pe UCM Reșița, în derby-ul etapei a 24-a a Ligii Naționale de handbal masculin, disputat, ieri,
în Sala Sporturilor, și și-a sporit considerabil șansele de a termina campionatul pe locul doi.

HCM a făcut o primă repriză foarte bună, apărarea fiind principalul atu, iar pauza
i-a găsit pe jucătorii antrenați de Vasile Stângă și Eden Hairi în avantaj de șapte goluri. Partea secundă a aparținut, însă, Reșiței, formația lui Aihan Omer începând cursa de urmărire. Oaspeții au egalat la 20 și chiar au preluat conducerea pe tabelă, 24-23, însă constănțenii au gestionat mai bine finalul de meci și s-au impus la limită, 26-25.
După meci, Vasile Stângă a criticat dur maniera de arbitraj a brigăzii bucureștene Ștark / Ștefan. "Au fost mai multe erori de arbitraj, Butulja trebuia să vadă de două ori cartonașul roșu. Arbitrajul i-a ajutat mai mult pe adversari decât pe noi. Am demonstrat că suntem o echipă valoroasă. Cred că locul doi este al nostru", a declarat tehnicianul constănțean.
###
Bomba etapei a explodat la Medgidia, unde CSM-ul antrenat de Ion Crăciun a pierdut incredibil, scor 31-33 (17-15), în fața Pandurilor Târgu Jiu, rezultat care scoate formația dobrogeană din cursa pentru cupele europene și salvează
team-ul oaspete de la retrogradare.
Celelalte rezultate ale rundei: Romvag Caracal - Bucovina Suceava 31-38, Știința Bacău - Dinamo București 33-30, HC Odorhei - Poli Timișoara 26-25, CSM Oradea - Steaua București 27-38, Uztel Ploiești - HC Minaur Baia Mare 30-28.
În clasament, Steaua este lideră, cu 40 de puncte, bucureștenii câștigând din nou titlul național după o pauză de șapte ani. Configurația podiumului este completată de HCM Constanța (34 p) și UCM Reșița (32 p), în lupta pentru Europa mai aflându-se Bacăul (32 p), Suceava (29 p), Minaur (27 p) și Odorhei (27 p). Medgidia a coborât pe poziția a opta, cu 25 p.
Etapa viitoare (duminică, 4 mai), la Medgidia, se va disputa derby-ul Dobrogei, CSM - HCM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7635 secunde