Virgil Mocanu "faultează" exprimarea incorectă a unor oameni de sport

1561
Virgil Mocanu
Profesorul și jurnalistul constănțean Virgil Mocanu și-a lansat, ieri, într-o conferință de presă desfășurată la Restaurantul "Sport", cartea "Obstrucții, faulturi, lufturi și ratări în exprimarea unor oameni de sport", lucrare apărută sub egida și cu sprijinul Direcției pentru Sport a județului Constanța.
"Prin lansarea acestei lucrări, o carte de tablete de cultivare a limbii române, încerc să realizez un act de cultură în lumea sportului. Ca profesor de limba și literatura română, sunt îngrijorat de felul în care evoluează limba română în toate domeniile ei, implicit în cel al limbajului sportiv", a declarat Virgil Mocanu.
Autorul nu are pretenția că a realizat o lucrare științifică de anvergură, ci o carte mică de învățătură, care ar dori să devină "un ghid, un îndreptar ori o călăuză în exprimarea corectă".
Virgil Mocanu plănuiește ca, până la finele lunii, să lanseze și prima sa carte din istoria sportului constănțean, "În oglinda timpului. Oina tomitană, parte integrantă a sportului nostru național".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 02 Iulie 2009
Stire din Sport : "Constanța, trezește-te!"
Pagina a fost generata in 1.7223 secunde