România va înfrunta Ucraina în turul doi al Grupei I din Zona Euro-africană

Vis frumos de luna mai, în Cupa Davis

1464
Vis frumos de luna mai, în Cupa Davis - dea9a62e511f0f63d7b73e2553b7269e.jpg

Articole de la același autor

Echipele României și Ucrainei se vor duela, în perioada 7-9 mai, pentru un loc în barajul de promovare în Grupa Mondială a Cupei Davis. Avându-l pe Victor Hănescu jucătorul nr. 1, tricolorii vor să revină cât mai repede în elita sportului alb mondial.

Reprezentativa Ucrainei a învins, pe teren propriu, formația Letoniei, scor 4-1, în primul tur al Grupei I din Zona Euro-africană a Cupei Davis, și a devenit, astfel, adversara României din faza următoare a competiției.
Punctele Ucrainei au fost aduse de Serghei Stahovski (2), Illia Marcenko și Ivan Sergheiv, letonii impunându-se numai în partida de dublu, unde Andis Juska și Deniss Pavlovs au trecut, în trei seturi, de cuplul Serghei Bubka / S. Stahovski.
Cap de serie în Grupa I Euro-africană, România nu a jucat în primul tur, emoțiile tricolorilor începând abia din luna mai. Cele două echipe nu s-au întâlnit niciodată în Cupa Davis, iar dacă vor câștiga duelul cu ucrainenii, Victor Hănescu și colegii săi vor accede în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială, programat în septembrie. În caz contrar, ei vor juca pentru rămânerea în Grupa I.
În echipa Ucrainei, condusă de căpitanul Orest Tereșciuk, cel mai bine clasat jucător este Serghei Stahovski (24 de ani), care ocupă locul 70 în topul ATP. Cea mai bună clasare din cariera lui Stahovski a fost în luna noiembrie a anului 2009, când a ocupat poziția a 54-a.
Al doilea jucător din echipa ucraineană, Illia Marcenko (22 de ani), se află în cea mai bună perioadă a carierei sale, ocupând locul 84 în clasamentul ATP. El este singurul jucător din echipa Ucrainei care a jucat împotriva unui tenisman român, în 2009, când a fost învins chiar de Victor Hănescu, scor 3-6, 4-6, în optimile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg.
Locul de desfășurare al partidei dintre România și Ucraina va fi stabilit în perioada următoare.
v v v
În turul doi al Grupei I Euro-africană, se vor mai juca partidele Finlanda - Africa de Sud și Olanda - Italia. Meciul Austria - Slovacia, contând pentru aceeași fază a competiției, disputat week-end-ul trecut, la Bad Gleichenberg, s-a încheiat cu victoria austriecilor, scor 3-2.
Iată și rezultatele înregistrate în turul întâi al Grupei Mondiale a Cupei Davis: Spania - Elveția 4-1, Franța - Germania 4-1, Rusia - India 3-2, Suedia - Argentina 2-3, Croația - Ecuador 5-0, Serbia - SUA 3-2, Belgia - Cehia 1-4 și Chile - Israel 2-1 (după primele două zile).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Februarie 2010
Stire din Sport : Federer l-a depășit pe Jimmy Connors
Pagina a fost generata in 0.3034 secunde