Vreţi să obţineţi voucherul pentru sport? Iată paşii pe care trebuie să îi urmaţi

1241
Vreţi să obţineţi voucherul pentru sport? Iată paşii pe care trebuie să îi urmaţi - vaucher-1603897514.jpg

Articole de la același autor

Începând de anul acesta, Ministerul Tineretului și Sportului acordă sprijin financiar sub formă de voucher în valoare de 300 de lei pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță, instituţia care coordonează proiectul la nivelul judeţului nostru fiind Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanţa.

„Inițiativa legislativă se adresează copiilor născuți în perioada 1 ianuarie 2005 - 31 decembrie 2014, care se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv deținător al certificatului de identitate sportivă emis de Ministerul Tineretului și Sportului și vor primi un ajutor financiar sub formă de vouchere pentru achiziționarea de echipamente sportive, în cuantum de 300 de lei”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul executiv al DJST Constanţa, Mariana Solomon.

Acum, firesc, părinţii sunt cei care îşi pun marea întrebare: cum obțin voucherul? Care sunt pașii de urmat, în rândurile următoare.

Voucherul, valabil şase luni de la tipărire!

Primul pas este legitimarea copilului, data limită fiind 30 noiembrie, la un club sportiv deținător al Certificatului de Identitate Sportivă, emis de Ministerul Tineretului și Sportului.

După ce se încheie procesul de legitimare, părintele (sau reprezentantul legal al minorului) va depune la club dosarul conținând următoarele documente: certificatul de naștere al copilului (original și copie); actul de identitate al părintelui/reprezentantului legal care depune cererea (original și copie); legitimația sportivă (original și copie); declarația privind acordul prelucrării datelor cu caracter personal; cererea tip pentru acordarea voucherului și declarația pe propria răspundere.

Mai departe, clubul va depune la Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanţa tabelul centralizator, completat conform cererilor, atât în format letric, cât și electronic.

După verificarea documentelor, voucherele vor fi tipărite și transmise către cluburi prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Apoi, cluburile le vor oferi beneficiarilor.

Odată ce ați intrat în posesia voucherului, el poate fi valorificat în magazinele de echipament sportiv partenere ale emitentului. Atenție: voucherul este valabil şase luni de la tipărirea acestuia!

Foarte important, voucherul se acordă copiilor care se legitimează prima oară, indiferent dacă este vorba despre un club de stat sau privat. Iar marele câştig este acela că, prin legitimare, copiii au şansa de a practica sportul într-un cadru organizat, controlat și sigur, mai ales în contextul actualei pandemii.

Pe lista de priorităţi a DJST Constanţa

Care este situaţia de la Constanţa, cât interes prezintă acest proiect, câţi beneficiari de vouchere se preconizează? Aflăm aceste amănunte de la directorul executiv al DJST Constanţa, Mariana Solomon.

„Până la această oră, datele centralizate şi trimise la Ministerul Tineretului şi Sportului arată că 180 de copii din judeţul Constanţa vor beneficia deja de voucher. Sunt copii care s-au legitimat la cluburi de fotbal, şah sau handbal, iar alte cluburi sunt în momentul de faţă în lucru cu documentaţia. Ne dorim să avem un număr cât mai mare de beneficiari, inclusiv din judeţ. La nivel naţional, anul acesta, vor fi tipărite 30.000 de vouchere şi ne dorim ca proiectul să continue, poate chiar la un nivel superior, şi la anul.

Este o activitate pe care o desfăşurăm zilnic, fiind pe lista de priorităţi. Raportarea către minister se face săptămânal, iar în această perioadă acordăm consiliere cluburilor. Reprezentanţii DJST merg pe teren, ne întâlnim cu reprezentanţii cluburilor şi la noi, la sediu, important este să parcurgem cât mai repede şi mai bine paşii procedurii”, a declarat Mariana Solomon. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7923 secunde