Yachtingul constănțean, în doliu! A murit "Jacopo mâini din aur"

503

Articole de la același autor

Yachtingul constănțean este în doliu, după ce l-a pierdut pe "Jacopo mâini din aur". Iacob Frențescu, renumit constructor de ambar-cațiuni, s-a stins din viață, ieri dimineață, la vârsta de 73 de ani. Constructorul suferea de cancer pancreatic. Trupul neînsuflețit este depus la capela funerară a Cimi-tirului Municipal din Constanța. 


"A plecat dintre noi Jacopo, omul care m-a format ca om de bărci, cel ce a făcut posibil ca generații întregi de copii să iubească yachtingul. Și-a dedicat viața ambarcațiunilor de lemn și sportului cu vele. Nu îl vom uita niciodată!", și-a exprimat re-gretul antrenorul de yachting Laurențiu Boicenco, alături de colegul său Bogdan Ion, de la Nautic Yacht Club. 


"Jacopo mâini din aur", așa îi spuneau toți cei care au văzut măcar o ambarcațiune din lemn construită de el. Originar din Huși, Jacopo a fost repartizat la Constanța în timpul stagiului militar și aici și-a descoperit marea pasiune pentru bărci. A lucrat în cadrul clubului Electrica și a construit pentru sportivii constănțeni și nu numai, bărci care "cântă pe apă", după cum spunea chiar el. După ce s-a pensionat, Jacopo nu a renunțat la marea sa iubire și s-a retras într-o fostă fabrică de confecții, unde lucra la cel mai mare proiect al său: cel mai mare și mai elegant velier din lemn realizat în țara noastră. Din păcate, constructorul nu și-a putut duce la capăt proiectul de suflet. 


"A fost un artist cu o contribuție importantă la performanțele yachtingului românesc. Cu ambarcațiunile sale, sportivii au cucerit podiumuri internaționale. Condoleanțe familiei", a transmis și profesorul Dumitru Micu, de la CS Știința Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : ȘOCANT! ELEV GĂSIT MORT ÎN CĂMIN!
Pagina a fost generata in 1.5418 secunde