Velierii constănțeni se antrenează în sală și fac analiza video a competițiilor de anul trecut

Yachtingul nu "îngheață" nici la -15 grade Celsius

2423
Yachtingul nu
Chiar dacă activitatea sportivă a velierilor se desfășoară cu preponderență în sezonul estival, când temperatura apei creează siguranță în timpul navigației fără pierderi de căldură, practicanții yachting-ului au mult de lucru chiar și în sezonul rece.

Iarna, când lacurile sau chiar marea îngheață, gândul velierilor zboară la stropii de vară ce le biciuiesc obrajii, la viteza de alunecare pe luciul de apă. Sportivi de performanță, ei știu foarte bine că, pentru a te menține în top, trebuie să te pregătești fără încetare chiar și în sezonul rece, când acumulările în plan fizic, vizionările de filme și documentare de specialitate sau întreținerea ambarcațiunilor și a echipamentului iau locul concursurilor.
Sportivii de la CSU Știința, de la Yacht Club Regal Român și elevii Clasei cu program special de la Școala nr. 6 au ieșit pe apele Siutghiolului încă din primele zile ale lui 2010, dar, în ultima săptămână, când termometrele au indicat tempe-raturi de -15 grade Celsius, ei și-au adus bărcile pe mal și și-au instalat cartierul general al pregătirilor în sală.
"Sportivii noștri nu au încetat nicio clipă antrenamentele. Am avut prezență totală, ceea ce înseamnă că ei își doresc cu adevărat să facă multe lucruri frumoase la yachting. În decembrie 2009, dar și luna aceasta, am ieșit pe apă, apoi, o dată cu insta-larea gerului la Constanța, au intrat în programul de pregătire în mediu nespecific, participând la stagii de dezvoltare fizică la sala de forță, dar și la proiecții video, în sălile de curs. Filmele de specialitate, documentarele, dar și înregistrările competițiilor organizate în sezonul trecut sunt foarte importante în această perioadă, pentru că dezvoltă bagajul de noțiuni teoretice și ne permit să corectăm greșelile comise în trecut. Toată lumea participă la comentarii. De asemenea, consolidăm cunoștințele despre Regulamentul Internațional de Navigație (ISAF)", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Dumitru Micu, membru al Asociației Județene de Yachting (AJY) Constanța.
Acum, velierii așteaptă cu mare nerăbdare ca vremea să se încălzească, iar apele lacurilor constănțene să se dezghețe, pentru a ridica din nou pânzele, având în vedere participarea, în 2010, la numeroase și valoroase competiții interne și internaționale.
AJY, în parteneriat cu DSJ Constanța, administrația locală și Federația Română de Yachting, vor organiza Trofeul Tomis (sau Callatis), Cupa Mării Negre pentru Clasele Optimist, Laser Standard băieți, Laser Radial fete și băieți, cu vârste de maximum 19 ani, cât și pentru copii Clasa Optimist, băieți și fete. De asemenea, în premieră, Constanța va fi gazda Campionatului Mondial de Yachting, la Clasa FD (Flyn Duchman - Olandezul Zburător).

Selecții la clubul Știința, în fiecare week-end
"Continuăm acțiunile de selecție la yachting, pentru că, la Constanța, sunt condiții optime de pregătire și dispunem de o bună bază materială, de ambarcațiuni de top mondial și de ambarcațiuni de asistență pe apă. Așteptăm la selecții, la baza nautică a clubului Știința de pe malul lacului Siutghiol, sâmbăta și duminica, între orele 10.30-12.00, copii cu vârste de peste 6 ani. Ei vor participa și la cursurile de natație, deoarece este obligatorie cunoașterea înotului de către sportivii ce urcă în bărci", a explicat profesorul Micu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2522 secunde