Cum a fost posibilă afacerea "Spălătoria auto" din strada Primăverii

Zoaie și emblema FC Farul

4642
14
Zoaie și emblema FC Farul - spalatoriestadionfarul15-1449683972.jpg
A fost odată FC Farul… Așa ar putea începe, nostalgic, un roman dedicat celui mai iubit club de fotbal din Constanța. Din păcate, gruparea fanion a județului se zbate într-o mediocritate cruntă, iar contextele în care este pomenit numele Farului au, în majoritatea cazurilor, conotații negative. 


Demarăm, în această zi de 10 decem-brie, un serial dedicat clubului FC Farul, sau mai bine spus a ceea ce a mai rămas dintr-un brand alb-albastru care odinioară avea strălucire europeană. 


În episodul-pilot de astăzi, facem o scurtă trecere în revistă a situației existente la FC Farul în 2009, an în care omul de afaceri Gheorghe Bosînceanu i-a predat clubul noului investitor, Giani Nedelcu. Dincolo de echipe - de seniori, de copii și juniori, cu grupe așezate și titluri de campioni în vitrină - exista, mai ales, o cochetă bază sportivă care a găzduit mari evenimente internaționale, precum meciurile naționalei României cu reprezentativele Serbiei, Bulgariei, Greciei sau Olandei. 


Asupra acestui aspect vom insista în prima fază - cum mai arată complexul sportiv? Ei bine, arată jalnic. Și, lăsând la o parte buruienile care au năpădit stadionul, vedem că în incinta complexului se des-fășoară activități care nu au legătură cu activitatea fotbalistică. Una dintre acestea, spălătoria auto "La stadion", cu intrare din strada Primăverii. 


Mulți dintre cititorii "Cuget Liber", microbiști din tată-n fiu, ne-au solicitat ca, prin in-termediul ziarului, să transmitem o serie de întrebări către conducerea clubului, către administrația locală (care finanțează fotbalul din bani publici) și către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, cu referire directă la activitatea spălătoriei. Ceea ce și facem, în rândurile următoare. 


Așadar… Cum de este posibil ca pe un teren cu destinație complex sportiv să fie construită o spălătorie auto? Este legală această construcție? Are toate autorizațiile în regulă? Cine a semnat aceste documente? Ce se întâmplă cu banii încasați din această activitate extra-sportivă? Măcar o parte dintre ei sunt direcționați către sport sau intră în buzunarele vreunui întreprin-zător isteț? Vor mai fi "ciuntite" și alte su-prafețe de teren din incinta complexului sportiv? 


Suporterii Farului așteaptă răspunsuri la toate aceste întrebări. Rând pe rând, vom publica opiniile conducerii clubului, ale reprezentanților administrației locale și ai DJST-ului, dar și ale unor personalități ale fotbalului constănțean, oameni pentru care culorile alb-albastre ale Farului au însemnat ceva. 


Ca o părere personală, amplasarea acelei spălătorii auto și de covoare în incinta complexului sportiv mi se pare o idee cel puțin nefericită. Din câte activități generatoare de venituri pot fi derulate în asociere cu sportul, tocmai o spălă-torie ați ales… 


În calitate de jurnalist, am avut șansa de a vizita mari arene europene. Și niciuna nu seamănă cu cea de la Constanța. Nici la Londra, nici la Amsterdam, Milano sau Frankfurt, nici măcar la Sofia nu am fost întâmpinați cu zoaie… 


La cum arată stadionul la ora actuală, la halul în care a ajuns, cred că unica soluție este buldozerul! Dărâmarea acestei arene comuniste și construcția uneia noi, în paralel cu atragerea unui grup de investitori puternici, capabili să clădească o echipă de valoare, ar capta cu siguranță interesul constănțenilor pentru fotbal, iar FC Farul ar putea străluci din nou. Până atunci, suntem nevoiți să acceptăm contemporaneitatea, cu un stadion ce aduce mai mult - fără supărare! - a pușcărie, cu an-chete de blaturi și scandaluri între jucători și derbedeii din galerie. 


Însoțit de fotoreporterul Octavian Dragomir, am descins în incinta comple-xului sportiv FC Farul și am fost pur și simplu îngrozit de imaginile întâlnite. Galeria foto și descrierile respective, într-o ediție viitoare a ziarului nostru. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Farul
10 decembrie 2015
Constanta

"Omul de afaceri Gheorghe Bosanceanu i-a predat clubul noului investitor....".Dle. Mihalache intreba-l pe omul de afaceri si patronul unde lucrezi de ce a predat clubul unei persoane care a desfiintat Rocar Bucuresti, Stiinta Bacau. Va apucat subit dorul de Fc Farul? Este singurul articol mai amplu in ultimii 3-4 ani cu referire la baza sportiva si club.Dar, ce sa faci vin alegerile si trebuie pregatit terenul.....

Sandu
10 decembrie 2015
Farul

Am citit de 2 ori si nu imi vine sa cred. Asa ceva in cuget liber? Mare minune

aad88
10 decembrie 2015
sunteti penibili

Suportetii FC Farul va dau la m....e

sharky
10 decembrie 2015
s-a ales praful

baza sportiva este o ruina, in timp ce golanul giani tine echipa doar pentru pariuri. ar trebui ca MTS sa vada ce se intampla si sa ii ia baza. nu cred ca nu exista nicio clauza de intretinere a stadionului in contractul de concesiune.

schiopu
10 decembrie 2015
spalatorie auto fara apometre

va rog sa va interesati la raja daca are apometre aceasta spalatorie. sa mearga raja cu voi la fata locului intr-un control ca sa va convingeti. daca nu o face, inseamna ca are ceva de ascuns

suporter adevarat
10 decembrie 2015
ma mir ca ai reusit sa adaugi comentariu

boule, ma mir ca ai reusit sa postezi. e nevoie de un calcul matematic mai jos 7+3. cred ca ai facut repede pe calculator sau ai intrebat+o pe ma-ta :)))) anaflabeti prosti care va numiti suporteri ai farului

Răspuns la: sunteti penibili
Adăugat de : aad88, 10 decembrie 2015
Suportetii FC Farul va dau la m....e
PECO
10 decembrie 2015
GAZ

Nu uitati ca si peco-ul butan gaz sau ce o fi de pe coltul complexului (la 50m de spalatorie) era acum ceva timp tot parte din complex.

europeanu
10 decembrie 2015
Oare e mazare un hot ?

Sandule,nu te mai minuna.A cazut hotul de mazare,au cazut si intelegerile ( a se citi hotiile ) la nivel de primarie. Intrebarile ziarului nu au raspuns pana cand nu intra tot consiliu local la puscarie.Pentru devalizarea si distrugerea cu premeditare a orasului.Asta ca sa nu deschidem subiectul judetului !

cineva
10 decembrie 2015
doar Farul

D- nule Mihalache , se pare ca odata cu inceperea campaniei electorale a-ti reusit sa va depasiti cele 30 de randuri, adunate, scrise in ultimii ani despre fc Farul. Vreau sa va zic doar cateva lucruri: acei derbedei pe care ii pomeniti au tinut aceasta echipa in viata in acesti 6 ani, donandu-si chiar sangele pt a aduce mancare jucatorilor. Iar bravul d-voastra patron, care a lasat Farul asa cum l-a luat, adica cu datorii si in b, nu avea spalatorie de masini ci spalatorie de bani. Cat despre banii de la autoritati, ia mai interesati-va

Altcineva
10 decembrie 2015
Pt idiotul de cineva

După cele scrise ești unul dintre golanii din asa zisa galerie a Farului, care au demonstrat de fiecare data de ce sunt in stare. Donare de sânge? Bă boule, sportul înseamnă performanța, investiții, ceea ce nu e posibil cu Giani Nedelciu, un pârlit care a luat farul doar pr pariuri si sa prăfuiască ce e de prăduit. Dovada ce a ajuns azi. Puteți sa va donați si rinichii, si sperma ca farul nu va putea ajunge unde a fost odată (cu Bosinceanu juca in liga 1 si avea lot valoros). O sa va pârliți pe la Berceni si pojorata deoarece aceste este nivelul vostru in primul rând. Dacă ați putea mai mult de atât nu ați tolera un golan sa își bată joc de echipa. Pe Bosinceanu il înjurați cand echipa era pe locul 4 in liga A, pe Nedelcu il urcați pe statuie ca își bate joc de voi si echipa in liga 2-3. Asta pt ca sunteți prosti

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6416 secunde