Anunț important pentru posesorii de iPhone. Ce înseamnă misteriosul cod "Error 53"

470
Anunț important pentru posesorii de iPhone. Ce înseamnă misteriosul cod

Articole recomandate

Anunț important pentru posesorii de iPhone. Ce înseamnă misteriosul cod "Error 53"

Pentru dispozitivele care au suferit reparații la alte centre decât cele oficiale Apple, mesajul de eroare ar putea însemna moartea iminentă, scrie Descopera.ro.

Pe ecranul unui iPhone 6 sau 6 Plus poate părea un cod de eroare misterios numit "Error 53". Acest mesaj apare după instalarea actualizărilor de la iOS 9.

Apple afirmă că eroarea protejează, de fapt, clienții, dar mii de utilizatori susțin că această actualizare le transformă telefonul într-un obiect inutil, iar toate datele stocate pe dispozitiv sunt pierdute fără speranță de a fi recuperate.

Punctul principal al problemei constă în măsurile de securitate ale senzorului de identitate Touch.

"Noi tratăm foarte serios securitatea clienților noștri, iar Eroarea 53 este rezultatul controalelor de securitate concepute pentru a proteja clienții noștri. IOS verifică dacă senzorul de identitate Touch din iPhone sau iPad se potrivește în mod corect cu alte componente ale dispozitivului. Dacă iOS găsește o nepotrivire, verificarea eșuează, iar senzorul de identitate Touch, inclusiv pentru utilizatorii este dezactivat", au explicat reprezentanții Apple.

Potrivit Apple, această măsură de securitate este necesară pentru a proteja dispozitivul și a preveni o utilizare frauduloasă a senzorului ID Touch.

"Dacă un client întâlnește Eroarea 53, îi incurajăm să contacteze Asistența Apple", se arată în declarația celor de la Apple.

Senzorul de identitate, sensibil la atingere, înregistrează amprentele și păstrează aceste date protejate ca pe o "enclavă sigură", a explicat o purtatoare de cuvânt Apple.

Orice reparație terță, care afectează acest domeniu, cum ar fi butonul de home sau ecranul, poate stimula apariția acestor mesajele, și astfel asigura disfuncționalitatea unui iPhone.

Purtătoarea de cuvânt a Apple a explica faptul că "ecranele defecte sau alte componente invalide" pot perturba metodele unice de asociere ale identificării prin atingere, dezactivând telefonul astfel încât acesta să rămână în siguranță.

Potrivit Wall Street Journal, unii clienți au mers la Apple Store pentru a soluționa problema "Erorii 53", dar reparațiile neautorizate au anulat garanțile dispozitivului.

Mulți au criticat această mișcare, inclusiv Kyle Wiens, șeful site-ului de reparație a electronicelor iFixit.com. Weins afirmă că multe dintre aceste terțe părți folosesc piese reciclate Apple, iar politica lor este dură și "ridicolă".

Apple a recomandat repararea telefonului la un magazin Apple, dar din cauza faptului că nu toți cei care dețin un iPhone au în preajmă un birou oficial al Apple, mulți au decis să renunțe la telefon blocat și să cumpere altul nou, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016
Stire din Tehnologie : Amazon face angajări în România
Pagina a fost generata in 0.7056 secunde