Bitcoin, visul spulberat. Criptomoneda s-a prăbușit într-un an și a pierdut peste 10.000 de dolari din valoare

523
Bitcoin, visul spulberat. Criptomoneda s-a prăbușit într-un an și a pierdut peste 10.000 de dolari din valoare - shutterstock1018654609-1547377817.jpg

Articole recomandate

Bitcoin a scăzut în această săptămână sub pragul de 4.000 de dolari, astfel că per total valoarea celei mai puternice criptomonede din lume s-a prăbușit cu 70 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

La nivel global, piața criptomonedelor a pierdut circa 80% din valoare în ultimul an, ajungând la un prag de doar 127,5 mld. dolari. Dacă până acum scăderile erau puse pe seama faptului că organele de reglementare din diverse economii anunțau că vor impozita sau vor interzice tranzacționarea cu criptomonede, acum scăderea are cauze mult mai profunde și mai grave, fiind semn că investitorii și-au pierdut încrederea în criptomonede.

Mati Greenspan, analist de piață în cadrul firmei de consultanță eToro, spune că toți clienții îl întreabă care este motivul pentru aceste scăderi, însă specialiștii nu au identificat niciunul, nici de natură tehnică, nici fundamentală. "În acest moment, câștigurile înregistrate de la începutul anului au fost reversate și ne uităm din nou la un 2019 neutru", spune Greenspan, referindu-se la creșterile de câteva procente înregistrate duminica trecută – creșteri care au determinat fanii criptomonedelor să prindă încredere.

Această scădere de 80% a valorii criptomonedelor într-un interval de doar 12 luni și începutul sinuos de 2019 îi temperează pe entuziaștii care sperau ca monedele digitale să fie folosite anul acesta în retailul de masă, însă previziunile ca asta să se întâmple într-un orizont mediu de așteptare nu sunt deloc încurajatoare. Cifrele spun totul, iar dacă în 9 ianuarie 2018 un bitcoin se vinde acu peste 14.000 de dolari, pe 11 ianuarie 2019 prețul de tranzacționare este de doar 3.700 de dolari, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4526 secunde